Verslag

Kangoeroes Basket Willebroek - Zorg en Zekerheid Leiden

104-67

Datum:
zaterdag 17 september 2016 · 20:30
Team:
Eredivisie

Oefennederlaag ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in het Belgische Willebroek een oefenwedstrijd tegen Kangoeroes Basket Willebroek niet in winst om kunnen zetten. De incomplete Leidse formatie ging met 104-67 onderuit.

Paul Vervaeck stuurde Rogier Jansen, Cashmere Wright, Jan Driessen, Daviyon Draper en Floris Versteeg als eerste vijftal het veld in. Zorg en Zekerheid Leiden zag Driessen de eerste score maken, waarna Versteeg met vijf punten op rij volgde: 8-7. Tegen het einde van het eerste kwart produceerde Zorg en Zekerheid Leiden een 0-8 run om met 10-15 de leiding te nemen. Draper dunkte na zelf een steal gepakt te hebben, Wright maakte vier punten op rij en Rens Butter liep op een assist van Draper een lay-up binnen. Door een vrije worp van Wright sloot Zorg en Zekerheid Leiden het eerste kwart met een 12-16 voorsprong af.

De openingsfase van het tweede kwart was ook voor de Leidenaren. Jansen drukte twee keer van downtown succesvol af en Butter kwam door met een and-1. Binnen twee minuten kwam Kangoeroes Basket Willebroek weer langszij door twee driepunters (Oveneeke en Channels) en een and-1 van Channels. Zorg en Zekerheid Leiden had het moeilijk en moest toezien hoe de Belgen met een 15-0 run de leiding overnamen: 30-25. Net zo makkelijk kwam de Leidse formatie weer op gelijke hoogte door een score van Wright en een driepunter van Marijn Ververs. Nadat Jansen zes punten op rij had gescoord, bepaalde Wright de ruststand op 34-38 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Na de pauze zette Wright met vier punten op rij de Leidse ploeg op een 37-42 voorsprong. Vanaf dat moment zag je de krachten langzaam wegvloeien bij de toch grotendeels onervaren Leidse ploeg. Met negen spelers en weinig lengte - De jonge centers Leratho Biekman (geblesseerd) en Jelle van Heiningen (ziek) waren er niet bij -, was het moeilijk spelen tegen een complete Belgische formatie die met een karrenvracht aan Amerikanen speelde. Veel Leidse spelers kwamen op andere posities te staan. Zodra Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi en Thomas Koenis aansluiten, kan Vervaeck iedereen op zijn natuurlijke posities laten spelen en over meer ervaring en centimeters beschikken.

Daar hadden de Belgen geen boodschap aan. Via een 39-16 kwart kwam de stand op 73-54 te staan. Ook in het laatste kwart waren de Belgen oppermachtig. Via 31-13 eindigde het duel uiteindelijk op 104-67. Komende zaterdag zijn de Belgen opnieuw tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden. Dat is meteen de eerste thuiswedstijd in de voorbereidingscampagne van de Leidse formatie. Vanmiddag speelt Zorg en Zekerheid Leiden in Rotterdam, dinsdag wordt er in Mons geoefend tegen Belfius Mons-Hainaut. Komende donderdag spelen de Leidenaren een oefenwedstrijd in Katwijk tegen Solar-systemen Grasshoppers. Als alles volgens plan verloopt, sluiten de drie internationals komende woensdag weer aan.

Statistieken

comments powered by Disqus