Verslag

All*Star Gala: Nederland-DBL All*Stars

100-98

Datum:
zondag 28 februari 2016 · 14:30
Team:
Eredivisie

Orange Lions winnen DBL All Star Game

Tijdens het Ziggo Sport DBL All Star Gala in Leiden is de All Star Game gewonnen door de Orange Lions. De DBL All Stars moesten zich in het vierde kwart gewonnen geven: 100-98. Worthy de Jong werd uitgeroepen tot MVP van de All Star Game.

Traditioneel bestaat een All Star Game uit veel dunks en driepunters. De wedstrijd tussen de Orange Lions en de DBL All Stars was daarop geen uitzondering. Mohamed Kherrazi is de eerste die voor de Orange Lions doorkomt met een dunk. De DBL All Stars hebben in de openingsfase het meeste succes. Jason Dourisseau dunkt een alley-oop pass van Lance Jeter af, terwijl ook Dejan Kravic de nodige dunks plaatst. Bij 5-20 grijpt Toon van Helfteren via een time-out in. Via driepunters van Jeroen van der List en Kees Akerboom komen de Orange Lions terug tot 22-25.

Javier Duren opent het tweede kwart met een driepunter, maar het zijn de oranjemannen die opvallen door mooie passjes naar de open man. Even komen de Orange Lions op voorsprong, maar daarna nemen de door Eddy Casteels en Richard den Os gecoachte DBL All Stars het heft weer in handen. Ross Bekkering dunkt nog even een lekkere alley-oop in zijn oude thuishaven af. In deze fase gooit Kherrazi een bal achterwaarts door de ring en weet de Leidse forward ook nog eens te dunken. Tevens bedient Kherrazi De Jong op maat voor een alley-oop. Kravic bepaalt met een dunk de stand bij rust op 46-54 voor de DBL All Stars.

In de tweede helft blijven beide partijen dunks en driepunters afleveren. Kravic dunkt weer twee keer, maar ook Van der List laat zich zien. Met een driepunter zet Rogier Jansen de DBL All Stars halverwege het derde kwart op een 53-67 voorsprong. Uit een fastbreak dunkt Kherrazi voor de derde keer voor de Orange Lions. Na een steal op Duren zorgt De Jong met opnieuw een dunk voor een 73-80 stand na drie kwarten.

In het slotkwart komen de Orange Lions snel dichterbij. Leon Williams met een drietje en Yannick Franke uit een break zorgen voor 78-80. Het vierde kwart is vooral het kwart van De Jong. De Leidse speler scoort in de laatste tien minuten 15 van zijn 25 punten en legt daarmee de basis voor de overwinning van de Orange Lions. Vlak voor tijd tekent Kees Akerboom met een driepunter voor 98-92 en lijkt niets de zege van de Orange Lions in de weg te staan. Vier punten binnen 20 seconden van Dourisseau zorgen toch weer voor spanning: 98-96. De Jong verzilvert vervolgens op 18 seconden van het einde een misser van Akerboom. Binnen zes seconden heeft Dourisseau de marge echter weer verkleind. De Orange Lions gooien onder grote druk de bal over de zijlijn, waarna de DBL All Stars nog negen seconden hebben voor de gelijkmaker of de winnende treffer. De driepunter van Jeter gaat echter mis, waarna net als vorig seizoen de Orange Lions het treffen met de DBL All Stars winnend afsluiten: 100-98.

Statistieken

comments powered by Disqus