Verslag

Kangoeroes Willebroek - Zorg en Zekerheid Leiden

95-78

Datum:
dinsdag 19 januari 2016 · 19:00
Team:
Eredivisie

Oefenverlies voor ZZ Leiden

In een koude sporthal De Schalk heeft Zorg en Zekerheid Leiden vanavond een oefenwedstrijd tegen het Belgische Kangoeroes Willebroek afgewerkt. De verre van complete Leidse formatie ging met 95-78 ten onder.

In Willebroek trad Zorg en Zekerheid Leiden niet compleet aan. Rogier Jansen, Kasper Averink en Adeola Morren kampen nog met blessures, Jeroen van der List en Jan Driessen waren ziek. Overigens niet bijzonder om incompleet aan te treden tegen Kangoeroes Willebroek, want ook in de twee duels in de voorbereiding kon Zorg en Zekerheid Leiden niet over een voltallige selectie beschikken.

De schrik sloeg de paar Leidse supporters (de ijskoude hal was gevuld met dertien toeschouwers) om het hart toen Thomas Koenis al in de eerste minuut door zijn enkel ging. Nog een blessure was niet gewenst, maar gelukkig draaide Koenis in het tweede kwart weer gewoon mee.

De nieuwe aanwinst Marquise Simmons was een plek in de startende vijf toebedeeld. Voor Simmons en ook voor Cashmere Wright was een extra wedstrijd goed om sneller aan elkaar en het team te winnen. Wright heeft er al een paar wedstrijden opzitten, voor Simmons was het de eerste echte kennismaking, want in Leiden mag hij nog niet meedoen omdat zijn tewerkstellingsvergunning nog niet binnen is.

Via een 7-3 voorsprong liepen de fanatieke Belgen uit naar 26-15 na één kwart. Siem Willems, Bas Nelemans en Floris Versteeg waren inmiddels ook al binnen de lijnen gekomen. Kangoeroes Willebroek kwam halverwege het tweede kwart zelfs op 43-26. Zorg en Zekerheid Leiden oogde wat onwennig, maar dat was ook niet zo vreemd gezien de korte tijd dat Simmons, die overigens in het shirt van Driessen speelde, hier is. Halverwege had de Leidse ploeg de schade beperkt tot dertien punten: 49-36.

Na de pauze beleefde Zorg en Zekerheid Leiden een goede fase. Simmons kwam door met een drietje, een tweepunter en een harde misdunk. Worthy de Jong presteerde prima en Wright begon op stoom te komen. De Leidse ploeg was halverwege het derde kwart teruggekomen tot 64-53, maar moest daarna de Belgen laten gaan. Via 76-57 (einde derde kwart) werd het uiteindelijk 95-78, al liet Versteeg in het laatste kwart nog wat leuke dingen zien.

“Deze wedstrijd was nuttig voor het ritme en voor Simmons”, stelde assistent-coach Richard den Os na afloop. “Simmons liet een goede eerste indruk achter.” Wat de blessures en zieke spelers betreft, verwacht Den Os dat Van der List en Driessen er zaterdag gewoon bij zullen zijn. “Ik denk dat de wedstrijd voor Kasper nog te vroeg komt. Rogier is een twijfelgeval.”

 

comments powered by Disqus