Verslag

BV Lisse - Zorg en Zekerheid Leiden

53-72

Datum:
donderdag 1 oktober 2015 · 21:00
Team:
Promotiedivisie

ZZ Leiden 2 door naar volgende bekerronde

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de volgende ronde van de beker bereikt. In Lisse werd donderdagavond van BV Lisse met 53-72 gewonnen. In de volgende ronde stuiten de reserves van ZZ Leiden op Red Stars uit Soest.

ZZ Leiden 2 nam het in de eerste ronde van de beker op tegen BV Lisse. Een ploeg waarvan het moeilijk inschatten is wat hun niveau is. Wat je wel weet: in wedstrijden waarin een hoger spelend team op bezoek komt, gaat het nooit zo makkelijk zoals je vooraf zou verwachten. Buiten dat de wedstrijd op donderdagavond gespeeld werd, was er ook het gevaar dat een lager spelend team minder aanspreekt dan een team uit de eigen competitie.

Dit vertaalde zich ook direct in het eerste kwart waarin de Leidse ploeg langzaam en soft speelde. Een klein veld waar BV Lisse niet alleen hun wedstrijden speelt, maar ook traint. Dit zag je dan ook direct in het driepuntspercentage terug, waar de ervaren De Goede (oud-speler van BV Hoofddorp) direct open kwam voor een driepunter. Het bleef dan ook het gehele kwart niet goed aan de kant van Leiden. Dat gaf een kwartstand van 16-10 in het voordeel van BV Lisse.

Het tweede kwart liet een beter beeld zien. De verdediging werd aangetrokken en door een full court man-to-man verdediging werden de nodige turnovers geforceerd waaruit veel breaks gelopen konden worden. Wederom is Ingmar Kok de aanjager die dit kwart 13 punten scoorde en hiermee ook meer vuur in de ploeg bracht. Het tweede kwart werd dan ook gewonnen met 13-21 wat resulteerde in een ruststand van 29-31 in het voordeel van ZZ Leiden.

Via een strakke full-court press en hard rebounden moest ZZ Leiden de wedstrijd beslissen en dat was dan ook het beeld van het derde kwart. BV Lisse kon niet meer mee in het hoge tempo en de verdedigende druk. Het leverde een 6-21 kwart op. Ken van Rhee gaf zijn sterke eerste helft een goed gevolg door aanvallend 8 punten te scoren, maar vooral verdedigend was hij belangrijk met zijn communicatie en rebounding. Juwan Simson, die tot nog toe een lastige periode kende, begon wat los te komen en scoorde 6 punten. Het kwart eindigde in 37-52.

Het vierde kwart liet hetzelfde beeld zien van het derde kwart. Onder aanvoering van een ontketende Juwan Simson (8 punten in vier minuten) liep het verschil op tot 23 punten. De laatste vijf minuten was vooral de minuten beperken, omdat er over twee dagen weer gespeeld moet worden in Meppel. De wedstrijd eindigde in 53-72 voor ZZ Leiden. In de volgende ronde - een tussenronde - wacht Red Stars dat in de eerste divisie uitkomt. Die wedstrijd wordt in Soest gespeeld. Het weekend van 24 oktober staat ingeroosterd als bekerweekend, maar de wedstrijd is nog niet definitief vastgesteld.

Komende zaterdag speelt ZZ Leiden 2 uit in Meppel tegen Red Giants, de verliezend finalist van vorig seizoen in de finale van de promotiedivisie.

Scores: Juwan Simson 18, Ken van Rhee 15, Ingmar Kok 13, Sander Vos 8, Jim van Zijl 6, Wesley Kikkert 4, Mitchell de Jong 3, Jonathan Bening 2.

comments powered by Disqus