Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Breda

74-61

Datum:
zaterdag 5 september 2015 · 18:00
Team:
DTL

ZZ Leiden U24 wint Maaskantje Kup

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden nam afgelopen zaterdag deel aan de strijd om de Maaskantje Kup in Den Dungen. De Leidse ploeg rekende af met de heren van Wyba en Barons Breda, met als gevolg dat de Maaskantje Kup mee terug naar Leiden ging.

ZZ Leiden U24 vertrok zaterdagochtend richting Den Dungen voor een toernooi met de illustere naam ‘De Groeten Uit Maaskantje Kup’. De voorronde werd bepaald door loting en de eerste tegenstander van ZZ Leiden U24 is het eerste herenteam van Wyba uit de Eerste Divisie A.

De eerste wedstrijd verloopt soepel. ZZ Leiden U24 heeft van het begin af aan de touwtjes in handen en geeft deze niet meer weg. De wedstrijd eindigt in een forse overwinning: 75-44. Floris Versteeg is topscorer met 15 punten, Siem Willems heeft een double-double (12 punten en 10 rebounds).

Tussen de wedstrijden door was er gelukkig nog tijd om het Nederlands team met één punt verschil van Georgië te zien winnen.

In de finale treft ZZ Leiden U24 het fysiek spelende Barons Breda, ook uit de Eerste Divisie, maar dan poule B. Tegen de Barons, die gemiddeld vijf jaar ouder en tien kilo zwaarder zijn, heeft ZZ Leiden het lastig. De gehele wedstrijd blijft ZZ Leiden met een kleine voorsprong aan de leiding. Jan Driessen speelt een belangrijke rol met sterke drives richting de basket. Hij is met 16 punten topscorer van zijn ploeg, maar moet helaas met vijf fouten voortijdig naar de kant. Floris Versteeg komt wederom in de dubbele cijfers (14 punten en 12 rebounds). De Maaskantje Kup is met een winst van 74-61 binnen. Natuurlijk wordt er na afloop ook nog een teamfoto gemaakt voor de beroemde snackbar.

Statistieken

comments powered by Disqus