Verslag

Akrides heren 1 - Zorg en Zekerheid Leiden

46-56

Datum:
zaterdag 22 augustus 2015 · 19:00
Team:
DTL

U24 wint oefenwedstrijd tegen Akrides

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd gespeeld. Onder leiding van coach Richard den Os werd met 46-56 gewonnen van het eerste mannenteam van Akrides.

Zorg en Zekerheid Leiden U24 opende de oefencampagne tegen Akrides. Het was in Sporthal IJmuiden-Oost een weerzien met oude bekenden. Bert Samson was in het verleden ooit coach van BS Leiden. Hij staat nu aan het roer van Akrides. Een van zijn spelers heeft ook banden met Leiden. Wytze Blom kwam namelijk enkele jaren uit voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden. OP de Leidse bank debuteerde Martin Houwaard als assistent-coach.

Den Os opende de wedstrijd met Sebastiaan Brouwer, Siem Willems en het trio heren-1 spelers Jan Driessen, Floris Versteeg en Bas Nelemans. Het was Driessen die na een aanvallende rebound van Nelemans de score opende. Aanvankelijk gingen beide ploegen gelijk op, maar tegen het einde van het eerste kwart plaatste Zorg en Zekerheid Leiden een run. Josy Helena werd op onsportieve wijze gestopt. Hij gooide een van zijn vrije worpen binnen en uit de zijkant bal scoorde Helena opnieuw. Ook de bonus vrije worp was raak. Na een misser van Akrides was Willems succesvol met een score plus bonus. Zo werd het van 7-4 in één keer 7-13 en ontstond het eerste gaatje. Na tien minuten spelen was het 9-14.

In de tweede periode naderden de mannen van Akrides het Leidse team tot op één punt: 24-25 was de score halverwege. Na de pauze kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, maar daarna was de koek even op. Via een driepunter van Versteeg, vier punten van Driessen en een score van Shayron Juan Pedro plaatste Zorg en Zekerheid Leiden een 8-0 run. Akrides veerde nog één keer op (32-34), maar daarna liepen de mannen van Den Os, onder meer door vijf punten van Helena, weg naar 32-42 na drie kwarten.

Mede door vijf punten van Twan Polman trok Zorg en Zekerheid Leiden de ingezette run door naar 15-0 (32-49). Nadat Akrides een 5-0 run terugplaatste, nam Den Os een time-out om zijn spelers scherp te houden. Een driepunter van Versteeg op anderhalve minuut voor tijd zorgde voor het grootste verschil van zeventien punten: 39-56. Akrides gaf de nederlaag uiteindelijk nog een draaglijk verschil: 46-56.

Floris Versteeg (12 punten, 8 rebounds) en Josy Helena (10 punten) zaten allebei in de dubbele cijfers.

Statistieken

comments powered by Disqus