Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Red Giants

57-93

Datum:
zaterdag 23 januari 2016 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Ruime nederlaag voor tweede team

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft het in eigen huis niet kunnen bolwerken tegen het sterke Red Giants. De koploper uit de promotiedivisie was met 57-93 te sterk voor het incomplete Leidse team.

Zorg en Zekerheid Leiden kon maar aantreden met acht man vanwege blessures, zeker het missen van Ken van Rhee werd gemist vanwege het enorme lengteoverwicht van Red Giants. Het uitgangspunt van Zorg en Zekerheid Leiden was vooral het zure verlies van de vorige week in Delft weg te spoelen door goede periodes te spelen tegen het ervaren team uit Meppel.

Dat Zorg en Zekerheid Leiden zich geen illusies hoefde te maken, werd in de eerste tien minuten duidelijk gemaakt. Red Giants begint scherper dan de Leidse formatie en vooral de turnovers en de losse ballen leveren een kwartstand van 10-22 op. Vooral Jesper Jobse doet de thuisploeg pijn met 10 punten. Het vervelende is dat niet het lengte- en ervaringsverschil Zorg en Zekerheid Leiden de das om doen, maar het is de intensiteit en scherpte.

Dit doet coach Raoul Straathof ook beslissen om in een zone te stappen. Hierdoor kunnen de penetraties worden afgestopt en wordt Red Giants geforceerd in het schieten van driepunters die op dat moment niet consequent vallen. Zorg en Zekerheid Leiden is in deze fase ook scherp in de rebound en kan wat terugdoen in transition waardoor het verschil niet verder oploopt en zelf wat kan inlopen. Het is dan ook zo zonde dat in de laatste minuut een 6-2 run wordt weggegeven, waardoor het verschil toch weer oploopt naar 17 punten.

Door een aanpassing in de aanval van Red Giants tegen de zone van Zorg en Zekerheid Leiden sprint Red Giants meteen na de pauze weg via een 10-2 run. De thuisploeg stapt uit de zone en gaat weer terug naar de reguliere man-to-man verdediging. De rest van het kwart gaat het redelijk gelijk op en het derde kwart eindigt dan ook bij 39-64.
Red Giants trekt in het vierde kwart door en Zorg en Zekerheid Leiden is niet bij machte om echte tegenstand te bieden. Het kwart eindigt in 18-29, waardoor het verschil oploopt tot 36 punten en een einduitslag 57-93.

“Wij moeten niet teveel naar deze wedstrijd kijken, omdat het verschil in ervaring en kwaliteit zo groot is”, stelde Straathof na afloop. “Dit team is voor ons nog een paar stappen te ver voor ons. Voor ons is het belangrijk om te blijven bouwen en beter te blijven worden dit seizoen, zodat wij daar volgend seizoen de vruchten van kunnen plukken. Red Giants heeft in ieder geval laten zien welk niveau er nodig is om succesvol te zijn om dit niveau.”

Scores: Hoessein Adow 16 (7 rebounds), Tony Mulder 11, Juwan Simson 10, Ingmar Kok 6 (8 steals), Jim van Zijl 6 (9 rebounds), Romano Lynch 4, Sander Vos 3 en Jonathan Bening 1.

Zaterdag 30 januari wacht Cangeroes uit Utrecht. Wederom een groot en ervaren team waar Zorg en Zekerheid Leiden vol aan de bak moet. De verwachting is dat iedereen dan zal aansluiten en ook de nieuwe Syrische guard Kareem Shalabi die nu een paar weken meetraint.

 

comments powered by Disqus