Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Punch

66-73

Datum:
zondag 27 september 2015 · 17:00
Team:
Promotiedivisie

Nederlaag heren 2 tegen Punch

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste thuiswedstrijd in de promotiedivisie niet in winst om kunnen zetten. Het ervaren Punch nam met een 66-73 overwinning de twee punten mee terug naar Delft.

Van Punch was het een en ander bekend. Bij de ervaren ploeg draait het vooral om ball screens en het scorend vermogen van de spelers Nooy en Van Dijk. Door de blessure van Romano Lynch heeft ZZ Leiden maar drie spelers die inside kunnen spelen. Het was dan ook belangrijk dat de grote jongens niet vroeg in foutenlast zouden komen. Na drie minuten kwam ZZ Leiden direct 2-8 achter en liep Ken van Rhee al tegen zijn tweede fout aan, waardoor hij naar de kant mocht. Jim van Zijl was zijn vervanger. Hij maakte zich direct verdienstelijk door meer vuur in de ploeg te brengen. Met een strakkere verdediging, die direct turnovers forceerde bij de tegenstander, was het na tien minuten 15-14.

Het begin van het tweede kwart trok ZZ Leiden de verdediging aan en werd Punch tot turnovers en geforceerde schoten gedwongen. Dit had een 6-0 run tot gevolg aan het begin van het kwart wat voor een 21-14 tussenstand zorgde. Door een gebrek aan rebounden, doordat Ken van Rhee en Tony Mulder in foutenlast zaten, werd er direct een run teruggeplaatst. Het tweede kwart ging dan ook gelijk op, tot een anderhalve minuut voor tijd. Na de laatste time-out van ZZ Leiden ging Punch in een press staan, waar Leiden niet goed mee omging. Dit had vijf turnovers tot gevolg die allemaal omgezet werden in scores. Via een 0-12 run kwam de ruststand op 30-39.

De boodschap in de rust was vooral sterk uit de kleedkamer komen en zorgen dat je het vierde kwart met maximaal zes punten verschil in kan. ZZ Leiden begon het derde kwart wederom slap. Via een 2-9 run werd een behoorlijk gat geslagen: 32-48. ZZ Leiden herpakte zich enigszins, waardoor het in de wedstrijd bleef hangen. Het derde kwart eindigde met 41-57, maar beide grote mannen Ken van Rhee en Jim van Zijl hadden al vier fouten achter hun naam staan.

Het vierde kwart begon ZZ Leiden met een opstelling van vijf guards in de hoop dat de ploeg door de verdedigende druk en een snelle omschakeling nog wat terug kon doen in de wedstrijd. De kleine opstelling had dan ook direct succes. Wesley Kikkert was erg belangrijk door Nooy uit de wedstrijd te spelen en Ingmar Kok pakte door de verdedigende druk vier steals op passes. Aanvallend nam vooral Tony Mulder zijn verantwoordelijkheid door in een 20-5 run 10 punten voor zijn rekening te nemen. Met nog drie minuten was het verschil nog maar één punt in het voordeel van Punch. De run kon geen goed gevolg gegeven worden, doordat Punch door de foutenlast drie keer naar de vrijeworplijn mocht om het verschil op te trekken naar zeven punten met nog anderhalve minuut te gaan. Een laatste poging door snel fouten te maken, mocht helaas niet meer baten. De wedstrijd eindigde in 66-73.

Donderdag 1 oktober speelt ZZ Leiden voor de beker in Lisse. Zaterdag wacht Red Giants in Meppel, de favoriet van dit seizoen met jaren aan eredivisie ervaring.

Scores: Ingmar Kok 23 (10 steals), Tony Mulder 14 (3-5 driepunters), Ken van Rhee 10, Sander Vos 6, Wesley Kikkert 5, Jim van Zijl 5, Jonathan Bening 2 en Juwan Simson 1.

 

comments powered by Disqus