Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Rotterdam Basketbal

72-58

Datum:
zaterdag 16 januari 2016 · 17:30
Team:
U18

Goed herstel voor U18

Afgelopen woensdag lukte het Zorg en Zekerheid Leiden U18 niet om voor de beker van Rotterdam Basketbal te winnen. Zaterdag was de Leidse ploeg in de competitie tegen dezelfde tegenstander wel succesvol en werd er wraak genomen voor de uitschakeling in de beker: 72-58.

Zorg en Zekerheid Leiden begon in de Vijf Meihal beter aan de wedstrijd dan afgelopen woensdag. Via 10-8 halverwege het eerste kwart werd het 25-19 na tien minuten spelen. De verdediging stond beter in het tweede kwart en ook aanvallend wist de thuisploeg goed het netje te vinden. Bij rust bedroeg de voorsprong 14 punten: 43-29.

In de tweede helft liep Zorg en Zekerheid Leiden uit. Van 45-30 werd het 57-39 en leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. De bezoekers gaven echter niet op en schakelden een tandje bij. Met nog zeven minuten te spelen was het 57-47. Toen het dan van 61-47 naar 61-56 liep, waren er nog drie minuten te spelen. Een inside score van de thuisploeg brak de ban en de punten bleven uiteindelijk in Leiden: 72-58.

“De teleurstelling van de verloren halve finale was groot, maar het team is niet bij de pakken neer gaan zitten”, aldus coach René Mulder. “Vrijdag is er hard getraind en dat wierp ook vruchten af. Er waren meer spelers op hun normale niveau dan afgelopen woensdag. Goed te zien dat de jongens zich naar een overwinning toe vochten. Komend weekend staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen SPM Shoeters Den Bosch op het programma. Dit team wist in de eerste ontmoeting in de Vijf Meihal van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen. De jongens zijn gewaarschuwd.”

comments powered by Disqus