Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - BC Apollo Amsterdam

73-50

Datum:
zondag 29 november 2015 · 20:00
Team:
DTL

U24 wint overtuigend van Apollo

Het U24 team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagavond ook de vijfde wedstrijd in de Dutch Talent League gewonnen. In een aardig gevulde Vijf Meihal won het Leidse team met 73-50 van Apollo Amsterdam.

Apollo Amsterdam begon iets beter aan de wedstrijd en stond na twee minuten op 2-5. Dit was ook gelijk de laatste keer dat de bezoekers op voorsprong stonden. Op dat moment had Jan Driessen al twee persoonlijke fouten, die wel erg makkelijk werden gegeven, op zijn naam staan. De Leidse ploeg kwam snel beter in de wedstrijd en na het eerste kwart was het 19-10 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede periode ging Zorg en Zekerheid Leiden goed verder en liep het uit naar 29-13. Even verslapte de ploeg en kwam Apollo Amsterdam terug tot 29-18, maar driepunters van U18-spelers Marijn Ververs en Calvin Poulina zorgden ervoor dat de voorsprong weer groter werd, 35-18. Uiteindelijk was de ruststand 39-22. Het enige nadeel was dat zowel Jan Driessen als Floris Versteeg al drie kruisjes achter hun naam hadden staan.

De tweede helft verliep voor het Leidse team prima tot twee minuten voor het einde van het derde kwart. Inmiddels stond het 54-30 toen eerst Driessen heel makkelijk zijn vijfde fout kreeg en vlak daarna ook Versteeg. Door de vele makkelijke fouten raakte de thuisploeg de focus en het ritme een beetje kwijt. Toch was de stand na het derde kwart nog steeds ruim in het voordeel van Zorg en Zekerheid, 59-36. Het vierde kwart was rommelig met af en toe leuke dingen. Uiteindelijk werd de eindstand van 73-50 bereikt.

“Op zich een prima wedstrijd”, constateerde coach Richard den Os na afloop. “Jammer dat de scheidsrechters onnodig het ritme uit de wedstrijd halen met het fluiten van veel kleine dingen. Aan beide kanten overigens. Het was wel goed om te zien dat we dus ook zonder Floris Versteeg en Jan Driessen, die allebei maar 10 minuten speelden, dit soort wedstrijden ruim kunnen winnen en dat het hele team wel stappen maakt.”

“De volgende wedstrijden zijn interessant”, blikte Den Os vooruit. “Eerst spelen we zondag in Den Bosch voor de beker. Tegen die ploeg hebben we het al twee keer moeilijk gehad en ze zijn sowieso goed bezig de laatste tijd. En volgende week woensdag spelen we thuis tegen nummer twee Rotterdam Basketbal en die ploeg heeft pas één wedstrijd verloren. Het zijn in ieder geval wedstrijden die echt ergens om gaan en dat is leuk.”

Statistieken

comments powered by Disqus