Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Apollo Amsterdam

63-81

Datum:
woensdag 30 september 2015 · 20:00
Team:
Eredivisie

ZZ Leiden overtuigt niet

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de oefenwedstrijd tegen Apollo Amsterdam niet in winst kunnen omzetten. De Leidse ploeg, die meer spelers in burger op de bank had zitten dan wisselspelers, ging met 63-81 onderuit tegen Apollo Amsterdam.

De laatste actie van de wedstrijd was eigenlijk typerend voor het spel dat Zorg en Zekerheid Leiden op de mat legde. Jan Driessen probeerde een gemiste lay-up van Marijn Ververs door te dunken, maar de bal sprong metershoog van de ringde lucht in. Het was het allemaal net niet.

Nu zijn er ook genoeg excuses te verzinnen, want buiten een startende vijf (DeRonn Scott, Rogier Jansen, Jan Driessen, Jeroen van der List en Thomas Koenis) zitten er allemaal jonge, onervaren spelers op de bank. Van het viertal op de bank heeft alleen Adeola Morren al in de Dutch Basketball League gespeeld. Morren kwam afgelopen seizoen tot vijf minuten. Het team op de bank had een mooie line-up neer kunnen zetten met Kasper Averink (enkel), Mohamed Kherrazi (rust), Eric Stutz (nog niet speelgerechtigd in Nederland), Floris Versteeg (rug) en Bas Nelemans (achillespees). Aan dat vijftal mag je dan ook nog Worthy de Jong (rust) toevoegen.

Het startende vijftal deed het aanvankelijk prima. Met Rogier Jansen aan het kanon (drie driepunters in het eerste kwart) liep Zorg en Zekerheid Leiden weg naar 24-15. Maar net als in een eerdere oefenwedstrijd tegen Challenge Sports Rotterdam was het tweede kwart niet aan de Leidenaren besteed. Met een kwartstand van 6-22 draaide Apollo Amsterdam de bordjes behoorlijk om: 30-37 bij rust. Vier van die zes punten kwamen overigens van de hand van Leratho Biekman.

Na de pauze bleef Zorg en Zekerheid Leiden de bezoekers op enige afstand volgen. Aron Royé en de van Landstede Basketbal overgekomen Nikki Hulzebos hadden weinig moeite om tot scoren te komen. Vlak voor het verstrijken van de derde periode hadden de Amsterdammers een gat van zeventien punten geslagen. Een succesvolle driepunter van Marijn Ververs zorgde uiteindelijk voor een 44-58 achterstand na dertig minuten spelen.

In het vierde kwart liet Van der List, die tot dan toe vooral was opgevallen door zijn vele missers, zich dan eindelijk zien. Door drie bommetjes van de lange Gouwenaar, met daartussen nog een score van Driessen, kwam Zorg en Zekerheid Leiden binnen drie minuten terug tot 55-61. Daar bleef het bij, want een score van Hulzebos en een driepunter van Royé zorgden weer voor een verschil van meer dan tien punten. In de laatste fase van de wedstrijd hadden Van der List (vijf fouten) en Scott al op de bank plaatsgenomen. Apollo Amsterdam tilde het gat nog naar twintig punten, maar twee vrije worpen ban Koenis bepaalden de eindstand op 63-81.

Morgen gaat de maand oktober in en dat betekent dat coach Eddy Casteels in elk geval Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong op de training kan begroeten. Met het oog op de laatste oefenwedstrijd (3 oktober uit bij Landstede Basketbal) en de start van de competitie (10 oktober uit tegen Challenge Sports Rotterdam) is de terugkeer van de twee internationals een welkome aanvulling. Averink verwacht zaterdag in Zwolle wel wat minuten te kunnen maken. Of Stutz er zaterdag al bij is, valt te betwijfelen. Zijn tewerkstellingsvergunning is in elk geval nog niet afgegeven.

 

Statistieken

comments powered by Disqus