Verslag

Limburg United - Zorg en Zekerheid Leiden

95-71

Datum:
zaterdag 12 september 2015 · 19:00
Team:
Eredivisie

ZZ Leiden verliest eerste oefenpot

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste oefenwedstrijd verloren. Limburg United was met 95-71 te sterk voor de jeugdige Leidse ploeg die buiten Jeroen van der List en Kasper Averink louter uit spelers van het Dutch Talent League team (onder 24 jaar) bestond.

Zorg en Zekerheid Leiden trad gisteravond aan voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong waren niet van de partij vanwege de lange zomer met het Nederlands team. Thomas Koenis sluit deze week aan bij de groep. Rogier Jansen was ziek. “Hij had wel kunnen spelen als het moest, maar we wilden geen risico nemen. Rogier heeft dus niet gespeeld”, gaf Richard den Os aan. Daarnaast moet er nog een nieuwe speler worden aangetrokken, dus feitelijk miste Zorg en Zekerheid Leiden vijf spelers.

In Sporthal Olympia in Bree stuurde Den Os Kasper Averink. DeRonn Scott, Jan Driessen, Floris Versteeg en Jeroen van der List als starters het veld in. Hoewel Limburg United de score opende, nam Zorg en Zekerheid na een dunk met bonus van Floris Versteeg meteen een voorsprong van vijf punten. Een driepunter van Jeroen van der List zorgde na vijf minuten voor een marge van zes punten: 13-19. De Belgische formatie kwam vooral door scorend werk van de Amerikaan Stewart terug in de wedstrijd en sloot het eerste kwart met een 27-25 voorsprong af.

In het tweede kwart viel al snel de beslissing. Via een 21-2 run liep Limburg United door naar 48-27 en was de wedstrijd wel beslist. Via een ruststand van 55-37 werd het na drie kwarten 76-57 en uiteindelijk dus 95-71.

Afgaande op de cijfers speelde Zorg en Zekerheid Leiden dus drie kwarten gelijk op met de Belgische topploeg. Coach Richard den Os was zeker niet ontevreden over de manier waarop het in Bree gegaan was. “Eigenlijk waren Kasper Averink, Bas Nelemans, Floris Versteeg, Jan Driessen en Siem Willems de enige spelers die ritme hebben. Jeroen van der List is er pas anderhalve week bij en DeRonn Scott heeft nog helemaal niet meegetraind met de groep. Op de training hebben we nog geen één keer vijf tegen vijf gedaan. Met een vrij kleine rotatie en vrij weinig ritme, doe je het dan toch niet slecht.”

Het tweede kwart ging wel ruim verloren. “Er was een fase waarin we geen goede schoten kregen. Later kregen we wel wat meer open schoten, maar die kregen we er niet in. Ook hadden we moeite om de transitie van de Belgen af te stoppen. Zij willen graag snel spelen.”

Over het spel van DeRonn Scott (14 punten, 8 rebounds en 8 assists) was Den Os zeer te spreken. “Hij maakte een goede indruk ondanks dat hij nog niet heeft meegetraind. Een goede jongen en een grote guard. Scott is prima coachable.” Ook het vertoonde spel van Kasper Averink en Floris Versteeg viel in goede aarde bij Den Os. Jan Driessen hoorde ook in dat rijtje thuis, alleen raakte de jonge Noordwijker snel in foutenlast.
Jeroen van der List werd topschutter met 23 punten (9 rebounds). Naast DeRonn Scott zaten ook Kasper Averink (13 punten) en Floris Versteeg (11 punten) in de dubbele cijfers. Jan Driessen pakte zeven rebounds.

Komende woensdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst een oefenwedstrijd in de Vijf Meihal. Om 20.00 uur wordt dan gespeeld tegen Challenge Sports Rotterdam.

Statistieken

comments powered by Disqus