Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Red Giants

64-82

Datum:
zaterdag 11 oktober 2014 · 20:15
Team:
Promotiedivisie

Red Giants te sterk voor opleidingsteam

Zonder de spelers die met het eerste mee waren naar Den Helder en met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar verloor het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zaterdag van Red Giants: 64-82.
De bezoekers uit Meppel hebben dit jaar een zeer ervaren team met veel spelers die een eredivisieverleden hebben bij Landstede. Tegenover al deze ervaring stond een zeer jeugdig ZZ Leiden. De eerste vijf minuten gingen gelijk op (10-10) en met nog twee minuten te gaan in het eerste kwart was het 14-16. In de laatste minuten namen de bezoekers afstand, waardoor het na tien minuten 14-24 stond.

ZZ Leiden knokte zich in het tweede kwart weer terug en met nog ruim drie minuten te gaan in de eerste helft stond het 25-29. Vanaf dat moment ging het fout bij het jonge team en tegen een ervaren tegenstander kan het dan hard gaan. Red Giants eindigde de eerste helft met een 13-0 run en ging met een ruime voorsprong de rust in: 25-42.

In de tweede helft liepen de bezoekers verder weg. Bij 34-63 keek ZZ Leiden tegen de grootste achterstand aan. Wat mooi was om te zien, was dat ZZ niet opgaf en aan het eind van het derde kwart was het verschil weer iets teruggebracht: 43-65.

In de vierde periode ging ZZ Leiden verder door met hard werken en kwam het zelfs terug tot 52-67. Maar Red Giants is te ervaren om echt in de problemen te komen. Niettemin konden de Leidse spelers, ondanks een 64-82 nederlaag, met een opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken.

Coach Richard den Os zag opnieuw een team dat net als een week eerder hard wil werken. “Het verschil met een week eerder was, dat we nu grote delen beter een het basketballen waren. Al moeten we nog steeds grote stappen zetten en slimmer worden. Zij verdedigen bijvoorbeeld de hele wedstrijd hard en fysiek, maar wij krijgen meer fouten. Gewoon omdat zij het slimmer en de hele wedstrijd doen en wij niet. Ook denk ik dat we nog sneller kunnen spelen en meer druk kunnen geven in de verdediging. Maar onze spelers leren veel in dit soort wedstrijden en dat is het belangrijkste.”

Komend weekend speelt ZZ Leiden in en tegen Almere. Deze wedstrijd voor de Nederlandse beker begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Statistieken

comments powered by Disqus