Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Landslake Lions

68-77

Datum:
zondag 5 oktober 2014 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Onnodig verlies opleidingsteam

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Landslake Lions met 68-77. Met slechts acht spelers werd er hard gewerkt, maar aanvallend speelde het team vaak onrustig en daardoor niet goed. Verdedigend was de 1 tegen 1 verdediging niet goed, waardoor de bezoekers te makkelijk konden scoren.

De wedstrijd ging eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op, met Landslake Lions meestal aan de goede kant van de score. Na 15-19 aan het eind van de eerste periode was het bij rust 32-35. Via 49-54 aan het eind van het derde kwart was het met nog drie minuten te gaan 63-66 in het voordeel van de bezoekers en kon het nog steeds alle kanten op gaan. Helaas was het Landslake Lions dat de wedstrijd in de laatste minuten definitief naar zich toe trok.

Coach Richard den Os had maar acht man tot zijn beschikking. “Het DTL-team speelde met weinig man voor ons, waardoor we geen beroep konden doen op die spelers en Bas Nelemans en Jan Driessen deden ook niet mee. Er werd hard gewerkt, dus daar kan ik niet over klagen. Maar aanvallend was het onrustig en niet goed en ook verdedigend deden we het niet altijd goed. Zonde, want anders hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. Het positieve is dat dat we met alleen hard werken tot een paar minuten voor tijd nog steeds in de wedstrijd zaten, dus als we wat slimmer worden en beter gaan verdedigen, dan moeten we in staat zijn om genoeg wedstrijden te gaan winnen.”

Zaterdag speelt het team thuis tegen een van de favorieten om de titel. Om 20.45 uur is Red Giants, een team met veel oud-eredivisiespelers, te gast in de Vijf Meihal.

Statistieken

comments powered by Disqus