Verslag

Binnenland-Zorg en Zekerheid Leiden

83-60

Datum:
vrijdag 26 september 2014 · 21:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam na rust onderuit

Een uitwedstrijd bij Binnenland, dat al jaren in de top van de promotiedivisie speelt en ook dit jaar mee gaat doen om de prijzen, is per definitie al lastig. Als er dan ook nog eens wat jongens ontbreken of net terugkomen van een blessure dan wordt de opgave nog een stuk lastiger. Uiteindelijk te lastig voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden.

Toch begon het jonge ZZ team sterk aan de wedstrijd. Er werd gelijk druk gezet en via enkele goede breaks nam ZZ gelijk een voorsprong die aan het eind van het eerste kwart 13-19 was. En hiermee deden de bezoekers zich eigenlijk nog tekort. Na vijf minuten in het tweede kwart was de voorsprong nog steeds voor ZZ: 24-29. De laatste minuten van de tweede periode kwam de thuisploeg echter langszij, waardoor de ploegen gingen rusten bij 36-36.

In de tweede helft begon Binnenland beter en liep gelijk weg naar 50-43. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong opgelopen tot 60-50. Op zich nog niets aan de hand, maar Binnenland rook bloed en drukte goed door. Met nog vijf minuten te gaan stond het 67-52 en in de laatste minuten liep het verschil verder op naar de 83-60 eindstand.

Coach Richard den Os zag zijn team goed beginnen. “We speelden met veel energie en tempo. Binnenland was niet echt klaar om te spelen en eigenlijk hadden we ze veel meer pijn kunnen en moeten doen. Nu lieten wij ze in de wedstrijd, waardoor het met rust gelijk stond. Daar hadden we gewoon een ruime voorsprong kunnen hebben. Je weet dan dat je het de tweede helft moeilijk gaat krijgen en dan is het de vraag hoe je daarmee omgaat. En dat was op bepaalde momenten niet goed en dan gaat het hard tegen een team met de kwaliteit van Binnenland. Maar we zitten nog aan het begin van het seizoen en we zijn bij lange na nog niet compleet. Sommige jongens komen terug van een blessure en zijn nog niet op het niveau waar ze moeten zijn. Ondanks dat heb ik vandaag genoeg goede dingen gezien, al is het ook duidelijk dat we op veel punten nog moeten groeien.”

Statistieken

comments powered by Disqus