Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Hoppers

70-51

Datum:
zaterdag 20 september 2014 · 15:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam wint eerste wedstrijd

Dit jaar is er een nieuwe competitie, de DTL. Dit is een competitie voor de FEB teams die met spelers onder de 24 spelen. Zorg en Zekerheid Leiden had vorig jaar echter al een U23 team in de promotiedivisie spelen en heeft er voor gekozen om dit zo te laten. Het DTL-team is een jong U20 team waar wel sommige spelers van het promotiedivisieteam in zullen spelen. Het team in de promotiedivisie is goed van start gegaan met een 70-51 overwinning tegen Hoppers uit Hoorn.

Het team dat in de promotiedivisie uitkomt, is nog iets jonger dan het afgelopen jaar door het vertrek van Wouter Breel en Jake Prins naar Grasshoppers. Afgelopen zaterdag lag de gemiddelde leeftijd iets onder de 20 jaar.

De eerste wedstrijd was thuis tegen Hoppers uit Hoorn. Tomas breel moest nog een schorsing uitzitten en Jan Driessen was niet aanwezig door het drukke programma van H1. Bas Nelemans was wel beschikbaar en verder werd het team aangevuld met 4 spelers van U23, Shaquille Frijde, Alexander Strating, Leratho Biekman en Youssef el Banque. Nieuw in het team is verder Siem Willems, een 19-jarige forward afkomstig van Uball.

De opdracht van het team is simpel. Spelen met veel energie, hard werken en spelen in een hoog tempo. En precies dat deed de ploeg van coaches Richard den Os en Ruud Vos. Alleen was de uitvoering in de eerste helft niet goed en was het te onrustig, waardoor het team moeilijk tot scoren kwam. Na zes minuten spelen stond het 2-6 in het voordeel van de bezoekers. Hierna ging het beter en de goed ingevallen Leratho Biekman zorgde in het eindsignaal voor de eerste voorsprong van ZZ Leiden, 16-15.
De tweede periode begon zoals de eerste en Hoppers liep weer iets weg. ZZ bleef rommelig spelen en met rust was het 25-27 in het voordeel van de Hoppers.

In het begin van de derde periode ging het beter, al ging het in het begin nog moeizaam. De thuisploeg nam wel een voorsprong, 33-29. Hierna had ZZ een goede fase. Het hoge tempo begon zijn vruchten af te werpen en met nog drie minuten te spelen in het derde kwart was het 46-32. Aan het eind kon Hoppers de achterstand toch weer iets verkleinen en het laatste kwart ging in met een 48-39 stand. In het laatste kwart liep de jonge Leidse ploeg beetje bij beetje verder uit en uiteindelijk werd de 70-51 eindstand bereikt.

Coach Richard den Os was na afloop een tevreden man: “Gezien de gebrekkige voorbereiding met veel blessures en zonder de spelers die in de voorbereiding alleen bij H1 zijn, vond ik het niet verkeerd wat we lieten zien. De laatste oefenwedstrijd tegen Akrides een week eerder was nog heel slecht en toen speelden we zonder beleving en energie en dat is nu juist wat dit team niet kan en mag doen. Nu was het prima. We moeten nog wel veel slimmer worden en aanvallend beter gaan lezen. Ook is het nog te gehaast. Maar dat is eigenlijk normaal bij zo'n jong team en daar gaan we mee aan de slag op de training. En het is goed om te zien dat die gasten uit U23 het goed en snel oppakken.”

Vrijdag speelt ZZ Leiden tegen een van de favorieten voor het kampioenschap. In Barendrecht is Binnenland, wat in de voorbereiding nog van Rotterdam wist te winnen en afgelopen weekend in de eerste wedstrijd Landslake Lions met 46-71 in Landsmeer versloeg, om 21.00 de volgende tegenstander.

 

comments powered by Disqus