Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden - Landstede Basketbal

42-79

Datum:
zaterdag 11 oktober 2014 · 18:15
Team:
U18

Slap U18 kansloos tegen Landstede

Dat je verliest tegen een ploeg als Landstede kan. Zelfs ruim verliezen kan, maar de manier waarop Zorg en Zekerheid Leiden U18 verloor was niet goed. Natuurlijk was er een excuus dat Marijn Ververs en Zichmar Vlijt, de beide spelverdelers, niet speelden. Maar het leek alsof de ploeg zich al bij voorbaat bij een nederlaag had neergelegd. Die kwam er dan ook met 42-79.

Vanaf het eerste moment liep de slap spelende thuisploeg achter de feiten aan. Na het eerste kwart stond het al 10-23 en bij rust was het verschil nog groter geworden: 16-47. De tweede helft was iets beter, maar dat kwam ook omdat Landstede gas terugnam. De score in het derde kwart was 12-18, de laatste periode leverde een gelijke stand van 14-14 op.

Coach Richard den Os was niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Landstede heeft een sterk team en daarvan verliezen is geen schande, maar we speelden echt als bange jongetjes en vonden alles wel best. De jongens moeten leren harder te worden, want met deze instelling hoeven we niet eens aan de basketbaldingen te beginnen. Het enige positieve is, dat wij weten dat er veel meer in deze groep zit en dat ze echt wel kunnen ballen, maar dan moet eerst de mentaliteit veranderen.”

Statistieken

comments powered by Disqus