Verslag

Red Stars-Zorg en Zekerheid Leiden

56-78

Datum:
zondag 17 november 2013 · 16:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam naar volgende ronde beker

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de volgende ronde van de NBB beker bereikt. In Soest won het team van de coaches Richard den Os en Ruud Vos zonder Yannick Franke en Jaron Dijkhuizen, die met het eerste mee zijn naar Finland, met 56-78 van Red Stars, dat uitkomt in de eerste divisie.

Normaal gesproken moet een team uit de promotiedivisie natuurlijk winnen van een team uit de eerste divisie. Maar dat bleek dit weekend niet overal het geval, want Red Giants en Punch werden uitgeschakeld door ploegen uit de eerste divisie en Cangeroes zelfs door een ploeg uit het rayon. Daarnaast ontsnapte ZZ Leiden in de vorige ronde nog door pas na verlenging te winnen van Uball, dat net als Red stars uitkomt in de eerste divisie.

ZZ Leiden was dus gewaarschuwd. De eerste periode ging vrij gelijk op met ZZ Leiden meestal op een kleine voorsprong. Aan het eind van het kwart stond het 12-17 in het voordeel van de bezoekers. Het tweede kwart was duidelijk voor de bezoekers. Het tempo ging omhoog en de verdediging werd aangetrokken. ZZ Leiden liep snel weg en via 14-29 na vijf minuten werd de rust bereikt met een 20-39 voorsprong.

In de tweede helft gaf Red stars niet op en probeerde terug te komen in de wedstrijd. Maar echt dichterbij kwam de thuisploeg niet. Het verschil bleef eigenlijk steeds rond de twintig punten hangen. Aan het eind van het kwart was het 42-61. Het vierde kwart liet hetzelfde beeld zien. Uiteindelijk werd via 47-69 de 56-78 eindstand bereikt.

“Dit soort wedstrijden blijft lastig”, gaf coach Richard den Os na afloop te kennen. “Een ploeg als Red Stars heeft niets te verliezen en wij zijn eigenlijk verplicht om te winnen. Eerder bij Uball gingen we er slecht mee om, maar nu was het goed. Zonder echt geweldig te spelen deden we wat we moesten doen en dat was goed om te zien.”

In de volgende ronde moet ZZ Leiden het opnemen tegen Groene Uilen, dat met één punt verschil van Lokomotief won. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt gespeeld, al moet de wedstrijd eigenlijk binnen twee weken worden gespeeld. Het is wel zeker dat de wedstrijd in Leiden is.

Statistieken

comments powered by Disqus