Verslag

UBall-Zorg en Zekerheid Leiden 2

74-78

Datum:
zaterdag 19 oktober 2013 · 20:30
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam bekert na verlenging verder

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft met pijn en moeite de volgende ronde van de beker gehaald. In Utrecht werd Uball, dat uitkomt in de eerste divisie, na verlenging  met 74-78 verslagen.

Na de goede overwinning op Almere Pioneers, waar met veel energie en beleving werd gespeeld, was het nu allemaal een stuk minder. In de eerste helft speelden de bezoekers slap, zonder beleving en niet als team. Gevolg was dat Uball, dat net als het opleidingsteam van ZZ Leiden een heel jong team heeft, in eerste instantie makkelijk bij kon blijven en aan het eind van de eerste helft zelfs een voorsprong nam: 35-32. Dat Uball zeven aanvallende rebounds mocht pakken waar Leiden er maar twee had, zei genoeg over de intensiteit waarmee beide ploegen speelden. Zeker omdat de bezoekers een behoorlijk lengteoverwicht hadden.

In de tweede helft begon ZZ Leiden harder te werken. Uball had inmiddels echter genoeg zelfvertrouwen om in de wedstrijd te blijven. Daarnaast had het Leidse team moeite om de dribbelpenetratie van de thuisploeg af te stoppen. De ploegen bleven dicht bij elkaar. Tomas Breel schoot Leiden in het derde kwart op een gegeven moment met twee driepunters naar 51-53. Alleen schreef de jurytafel bij de laatste driepunter maar twee punten. Protesten bij de scheidsrechters hadden geen effect en dus stond het weer 51-52. Later zou dit punt nog heel belangrijk zijn. Toch ging ZZ Leiden met een 51-55 voorsprong het laatste kwart in.

In dat laatste kwart liep de Leidse ploeg uit naar 54-64 en leek de wedstrijd gespeeld. Uball vocht zich echter weer  terug in de wedstrijd en met nog twee minuten te gaan stonden de teams weer naast elkaar: 66-66. Met nog 19 seconden te gaan kwam Uball op een 70-68 voorsprong en had ZZ Leiden nog één aanval. Met nog zes seconden te gaan wist Sander Vos de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. In de laatste zes seconden wist de thuisploeg niet meer te scoren.

In de verlenging bleven de ploegen tot de laatste minuut bij elkaar (74-74), waarna ZZ Leiden eindelijk vanaf de vrije worplijn de wedstrijd wist te beslissen: 74-78.

Coach Richard den Os toonde zich na afloop niet tevreden. “De eerste helft was heel matig. Dit team moet altijd met veel energie spelen en juist dat deden we niet. De tweede helft was nog niet heel best, maar toen gingen we in ieder geval harder werken. Gelukkig winnen we de wedstrijd en zitten we in de volgende ronde.”

In de volgende ronde moet het opleidingsteam het opnemen tegen Red Stars, dat net als Uball in de eerste divisie uitkomt. Komende vrijdag speelt het team om 21.00 uur in de Amsterdamse Apollohal tegen Amsterdam 2.

Statistieken

comments powered by Disqus