Verslag

UBall-Zorg en Zekerheid Leiden

70-47

Datum:
zaterdag 25 januari 2014 · 18:00
Team:
U18

U18 redt het niet tegen Uball

De opmars van Zorg en Zekerheid Leiden U18 is een halt toegeroepen door Uball. Na een matig eerste kwart vocht de Leidse ploeg zich in de tweede periode knap terug tot 35-29. Na de pauze had U18 niet veel meer in de melk te brokken en pakte de Utrechtse ploeg alsnog de ruime winst: 70-47.

Vandaag, zaterdag 25 januari, spelen we tegen de nummer drie van onze competitie, Uball uit Utrecht. Wij, de U18, hebben momenteel lekker de vaart erin! Stonden we twee weken geleden nog zesde, vorige week schoven we door naar de vijfde plaats. En vandaag, vandaag starten we vanaf de vierde plek!! Met vier punten achterstand op Uball. We moeten hard spelen, er vol voor gaan. Alles minder dan dat betekent verlies...

De warming-up wordt in hoog tempo uitgevoerd. De gezichten staan gespannen. Uball is een uitdaging, om maar wat te zeggen. De tribunes staan heel dicht op het veld. Dit betekent dat zowel spelers als coach de “goedbedoelde adviezen” vanaf de tribune verbaal én visueel mee gaan krijgen.

“Leiden Hardwork” en game on! Sprongbal voor Uball. Actie en hangen. Binnen 19 seconden 2-0. Mooie actie ZZ ...helaas: no score. ZZ probeert zich in de wedstrijd te spelen. Met een actie vanuit de eigen achterlijn wordt de score gelijk getrokken. Voor kort dan.. Uball neutraliseert. ZZ blijft komen. Krijgt twee vrije worpen toebedeeld, maar ziet geen kans deze te verzilveren. Uball is de bovenliggende partij: 12-5. Halverwege. Uball snijdt door verdediging ZZ: 14-5. ZZ reageert met mooie driepunter. Helaas, Uball kan en doet dat ook. 19-8. Time-out ZZ. ZZ komt verfrist het veld in lijkt het. Eerst actie ZZ levert gelijk twee punten op. Verdedigende rebound ZZ.. gelijk naar het bord toe, schotpoging en. .HANGEN... Actie ZZ, ‘P’ Uball levert ZZ twee vrije worpen op. Stilte. Spanning.. en ook die gaan erin: 19-12. We lopen in. Helaas weet Uball er toch nog stiekem 24-12 van te maken. Maar het wordt langzamerhand wel een wedstrijd.

Doek gaat op voor tweede kwart. Moeten er nu staan. Beide teams knallen erin. Uitbal ZZ. Voorzet en… punten ZZ: 24-14.. Onderschepping door ZZ.. jammer.. uit. Driepunter Uball. Twee punten voor ons en terug naar onze basket: 27-16 na vier minuten. Spel wordt nu superspannend en emotioneel. Uball speelt om te winnen: 33-19. En dan, dan gebeurt iets magisch! Met nog drie minuten te gaan en twaalf punten goed te maken, gooit ZZ de turbo aan. Achterin gaat ZZ op slot. Uball onderschept bal en doet doelpoging. ZZ verovert die bal met een keiharde, reglementaire rebound. ZZ opbouw van achterlijn, bal via vier spelers naar man onder de basket. Hangen! 33-21. ZZ transformeert van groep individuen tot een team. Uball heeft de bal, pardon, had de bal. ZZ passt snel door naar vrijstaande man en.. driepunter ZZ: 33-24.Staan nog maar negen punten achter. Tribune heeft het niet meer. Time out Uball. Het maakt nu niet uit tegen wie ZZ speelt. Bikkelhard de beste. Spelhervatting met nog twee minuten op de klok. Tribune, in elkaar gezet bouwwerkje, valt bijna om.. Haast is geboden. ZZ houdt druk erop. Kleinste foutje Uball wordt gelijk afgestraft: 33-26. Rebound ZZ, bal uit de cirkel gespeeld (briljant) voor hogere score en.. jawel, zonder de ring te raken: driepuntertje voor Leiden. Kippenvelmomentje. Nog vier punten achterstand... nog dertien seconden.. Time out ZZ. Balen.. toch nog puntje voor Uball: 35-29. Uball wordt gered door de gong! Nog een paar minuten en het was erop en erover. Dit kwart is voor ons!! Jammer dat het rust is.

En nu vasthouden. We zijn tien punten ingelopen.. Zou zo gaaf zijn als we hier zouden winnen. Onze jongens! Wat hebben die een perfect tweede kwart geleverd!

En dan even moment van verwarring.. We starten weer met het basisteam van het eerste kwart. Ondergetekende is maar een eenvoudige stukjesschrijver. Hij had verwacht dat het team wat met stoom Uball van de mat gespeeld had, het af mocht maken. Dat was niet het geval. Mhh… Ze hadden het zonder meer verdiend! De mannen van ZZ doen hun stinkende best. Dat doen zij altijd! Maar de magie, tot opluchting van Uball, is voorbij. Het momentum zo gezegd is vervlogen. Het derde kwart eindigt in 17-11 voor Uball en het vierde kwart in 18-6. Na het laatste fluitsignaal staat de stand van 70-47 op het bord.

Terwijl wij door de stortregen huiswaarts keerden, bleven mijn gedachten haken op: stel dat… wat hadden we dan mee mogen maken? We zullen het nooit weten.

Statistieken

comments powered by Disqus