Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-UBall

38-59

Datum:
zondag 10 november 2013 · 19:30
Team:
U18

ZZ U18 onderuit tegen Uball

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft een dure nederlaag geleden. Op zondagavond was het jeugdteam, zeker in het derde kwart, redelijk kansloos tegen Uball: 38-59.

Het is weer zondagavond. Dé speelavond van ZZ Leiden onder 18. Op dit moment hebben wij slechts verloren van Zwolle en Harlem Lakers. Logisch dan dat we derde staan (met 10 uit 7). Om uitzicht te houden op de titel moeten we minimaal tweede worden. Wij spelen in regio Noord en komen in de Final Four de nummers één en twee van regio Zuid tegen. Nog wel even tweede worden..Dat dan weer wel...

We spelen tegen Uball. Staan op de zesde plek. Maar dat zegt niets. Tegen Uball zijn het altijd beladen wedstrijden. De spelers van beide teams zitten naast elkaar op de tribune en bekijken elkaar inschattend. Over het spelniveau valt nog weinig te zeggen. Wat we wel kunnen garanderen is emotie. Ik verwacht dat de vonken er vanaf zullen vliegen.

De warming up begint rustig, maar als de wedstrijd nadert gaat het tempo omhoog. De muziek gaat harder, de spanning neemt toe. Mannen komen het veld op. “Hardwork” en go..

Sprongbal Uball. Eerste score ZZ. Bank leeft gelijk intens mee. Tempo ligt vanaf aanvang hoog. Steal ZZ en.. eerste punten ZZ.Tweede ook. Vrije worp Uball …en ook erin. ZZ bouwt op, Uball neemt over en weer hangen. 4-3 na twee minuten. Uball zet druk en straft elke fout van ZZ af. 4-7. Uball raast over het veld. Acties Uball volgen elkaar in hoog tempo op, en dan vette pech… Alex Strating, onze topscoorder valt uit met zwaar verstuikte enkel. Time out ZZ.. Tandje erbij jongens.. Uball gelijk weer vol erop. Onze mannen gaan mee. Toch is het Uball dat als eerste scoort na een time-out... En gelijk driepunter er overheen voor Uball. Acht punten achter. ZZ probeert, maar de ballen gaan er net niet in. ZZ vecht zich kapot. Met een mooie driepunter één seconde voor de buzzer brengen we de achterstand terug tot een dragelijke zeven punten bij een stand van 9-16.

Tweede kwart; Uball speelt ongekend hoog tempo. Maar het is ZZ dat scoort bij de eerste actie. En mooie rebound ZZ. ZZ gaat vol mee in het tempo en vecht. Uball pakt vier punten. Is echt spannend!! Echt een vechtpot. Iedereen leeft mee. 15-20 met nog zes minuten te gaan. Tempo duurt voort. Uball pakt drie driepunters. Komt niet echt lekker uit. 18-29 met nog drie minuten. Time out ZZ. Lekkere pot om naar te kijken..is nog niets verloren..We krijgen genoeg vrije worpen, maar ze gaan er niet in...gebeurt van alles in het veld, maar de punten worden gepakt door Uball.. 18-31 en rust..

13 punten.. Van de elf ZZ vrije worpen vonden slechts drie ballen het netje. Als Uball daarnaast drie driepunters scoort, dan is 13 punten achterstand niet eens verrassend.. Maar.. ZZ is zeker nog niet kansloos. ZZ komt laat kleedkamer uit. "hard work" en gaan..

Eerste punten voor Uball. Steal ZZ, Uball steelt terug en maakt het wel af. We spelen vervolgens een kansloos derde kwart. Door niet uit te gaan van ons eigen spel en kracht vervallen we tot dom spel. Ik zie geen basketbalintelligentie in deze fase. Zo jammer! Halverwege 22-41. ZZ vecht voor elke meter, maar Uball is slimmer en loopt verder uit..25-48 eind derde kwart. We zijn er stil van.

En toch een compliment aan ZZ. Ga er maar aanstaan om met zo’n achterstand er nog wat van te maken. Maar het lukt. De mannen die nu het veld in komen, moet je in het donker niet tegenkomen. Over mijn lijk mentaliteit. En ineens..gaan de combinaties lopen, gaan de vrije worpen er wel in: 8 uit 10 en hoor ik op de tribune: kijk die combinaties in de aanval. Ze kunnen het. En ze doen het! Bij 38-59 wordt afgefloten. Geknakt, maar niet gebroken.

Statistieken

comments powered by Disqus