Verslag

Harlemlakers-Zorg en Zekerheid Leiden

78-59

Datum:
zaterdag 1 februari 2014 · 18:00
Team:
DTL

U20 blameert zich in uitwedstrijd tegen Harlem Lakers

Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In een van Leidse kant zwakke vertoning werd er in Amsterdam West met 78-59 verloren van Harlem Lakers.

Het begin was voor de thuisploeg die via 6-0 naar 10-4 uitloopt. ZZ Leiden rondt slecht af en via 17-11 wordt het met nog drie minuten te spelen 24-19. Door de vele aanvallende rebounds in de eerste helft (18 stuks) en een goed eindschot is het 24-33 bij rust.

Dat er de tweede helft uit een ander vaatje zou worden getapt, is minder waar. De thuisploeg raakt in het juiste ritme en komt via 33-38 naar 51-45 met nog één kwart te spelen. ZZ Leiden lijkt niet meer te geloven in een goed eindresultaat en laat de verdediging compleet voor wat het is. De thuisploeg maakt hier gretig gebruik van en wint de wedstrijd dan ook met 78-59.

“We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, maar het leek aan het einde van de eerste helft nog goed te komen”, gaf coach René Mulder te kennen. “Dit bleek onjuist te zijn. Spelers die niet meer in zichzelf geloven, angst gaat overheersen en steeds terugkerende fouten, waardoor de ploeg niet meer in het ritme is gekomen. Dit zal snel moeten veranderen, want komende zondag wacht de zware thuiswedstrijd tegen SPM Shoeters Den Bosch.”

Statistieken

comments powered by Disqus