Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Akrides

88-70

Datum:
zaterdag 21 december 2013 · 18:00
Team:
DTL

ZZ Leiden U20 sluit 2013 af met winst

De laatste wedstrijd van 2013 is ook de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen 2013-2014 voor ZZ U 20. In de Vijf Meihal versloeg Zorg en Zekerheid Leiden U20 tegenstander Akrides met 88-70.

In de sfeervolle 5 mei hal is Akrides uit IJmuiden de tegenstander. Akrides, dat fanatiek getraind en gecoacht wordt door Bert Samson, staat dan wel laatste in competitie, maar het team verdient zeker veel respect. De ploeg maakt het elke tegenstander bijzonder lastig en het is een kwestie van tijd totdat Akrides (verdiende) punten gaat pakken.

De eerste helft geeft aan dat beide teams gewaagd zijn aan elkaar. De thuisploeg loopt eerst van 20-10 naar 28-18. De bezoekers geven niet op en schakelen een tandje bij. Daar waar ZZ U20 te weinig concentratie opbrengt, sluipt Akrides dichterbij tot 30-29. De thuisploeg is gewaarschuwd, maar met behulp van 10 vrije worpen in de laatste minuut van de eerste helft blijft Akrides op geringe afstand volgen. De rust komt bij 44-42.

De tweede helft is duidelijk voor de thuisploeg. ZZ Leiden plaatst een 14-0 run en loopt vervolgens uit naar 69-51. Deze voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven. ZZ Leiden wint de wedstrijd met 88-70.

“In de eerste helft was er teveel schommeling in de concentratie en ging de score als een jojo. De tweede helft hebben de jongens het heel goed opgepakt”, stelt coach René Mulder. “Met deze winst komt onze score precies op 50%. Met wat geluk hadden we wellicht een iets betere stand kunnen halen dan tien gespeeld en tien punten, maar er zit nog heel veel groei in deze groep. Eerst een week kerstvakantie en vervolgens weer aan de slag en zien waar de tweede competitiehelft ons zal brengen. We zien dat de jongens een goede ontwikkeling doormaken en zijn benieuwd hoe dit in 2014 verder zal gaan.”

Statistieken

comments powered by Disqus