Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Red Giants

77-60

Datum:
zaterdag 22 februari 2014 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam wint ook van Red Giants

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zaterdagavond de vijfde wedstrijd op rij gewonnen. Na een moeizame eerste helft, maar een uitstekende tweede helft werd de nummer vier op de ranglijst, Red Giants, met 77-60 verslagen.

In het begin gingen de ploegen gelijk op, waarbij Red Giants net aan de goede kant van de score bleef: 17-20. In de tweede periode liepen de bezoekers verder uit naar 19-26. ZZ Leiden had vooral moeite met het verdedigen van de pick & roll waarbij de spelverdeler van Red Giants, Alexander de Sa, oud speler van Landstede, vaak kon doen en laten wat hij wilde. Zelf speelde het team te traag en koos het vaak voor de verkeerde optie in de aanval. Gelukkig bleef de thuisploeg wel in de wedstrijd hangen, al was de voorsprong bij de rust voor Red Giants: 32-36.

De eerste minuten van de tweede helft lieten hetzelfde beeld zien. Red Giants liep weg naar 36-45. Na een time-out begon ZZ Leiden eindelijk met de juiste energie te spelen. Ineens werd er heel hard gewerkt en ging het tempo omhoog. Gevolg was een 14-0 run en dus een 50-45 voorsprong.  ZZ Leiden ging hierna goed door en aan het eind van het derde kwart stond het 62-54.

In het vierde kwart verslapte ZZ Leiden niet. De bezoekers uit Meppel zaten er doorheen en konden niet meer mee met het tempo van de Leidse ploeg. Wouter Breel dunkte uiteindelijk de 77-60 eindstand op het bord.

Coach Richard den Os was goed te spreken over het eindresultaat. “Dit was de eerste wedstrijd in een reeks tegen ploegen van wie we in de eerste helft van het seizoen net aan verloren. De eerste helft was niet goed van onze kant, maar toen we de tweede helft eindelijk met veel energie en tempo gingen spelen, zie je waartoe we in staat zijn. De laatste zestien minuten gaan we van negen achter naar zeventien voor. Ook was het goed om te zien dat de 17-jarige Jan Driessen, die zijn tweede wedstrijd met het team speelde, het prima deed.

Door deze overwinning schuift het team weer een plekje op de ranglijst. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Op zaterdagavond 8 maart komt Orca’s, de kampioen van het afgelopen seizoen, op bezoek. De uitwedstrijd op Urk werd na verlenging verloren. Het duel in de Vijf Meihal begint om 21.00 uur.

Statistieken

comments powered by Disqus