Verslag

Punch-Zorg en Zekerheid Leiden

70-87

Datum:
zaterdag 15 februari 2014 · 16:30
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam wint in Delft

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de vierde overwinning op rij behaald. In Delft won het jonge Leidse team met 70-87 van het geroutineerde Punch.

Zonder de nog geblesseerde Bas Nelemans en Sjors Bootsman begon ZZ Leiden goed aan de wedstrijd. Verdedigend was het team fel en aanvallend was het ook prima. De bezoekers sloten het eerste kwart dan ook af met een 13-19 voorsprong.

Het tweede kwart liet een heel ander beeld zien. Blijkbaar ging het de eerste periode zo goed dat de heren dachten het met wel iets minder intensiteit af te kunnen doen. Verdedigend was het ineens slap. Het ervaren Punch wist hiervan goed te profiteren. De thuisploeg mocht dit kwart 26 punten scoren en ging met een 39-38 voorsprong de rust in.

Het was duidelijk dat ZZ Leiden in de tweede helft weer terug moest naar spelen met veel intensiteit en snelheid. Gelukkig bleek al snel dat het team de boodschap had begrepen. Punch had veel moeite met de verdedigende druk en de Leidse ploeg nam na vijf minuten spelen weer de leiding: 48-49. Hierna liepen de bezoekers gelijk weg bij de Delftenaren. Aan het eind van het derde kwart bedroeg de voorsprong al veertien punten: 50-64.

Waar in de eerste helft de Leidse ploeg verslapte, ging het team nu wel goed door. ZZ Leiden kwam niet meer in gevaar. Ingmar Kok dunkte de 70-87 eindstand op het bord. Door deze vierde overwinning op rij stijgt ZZ Leiden naar de achtste plek, met uitzicht om nog een paar plaatsen te stijgen.

“De laatste weken hebben we door tentamens en blessures met minder spelers moeten trainen. Dan is het goed om te zien hoe we vandaag spelen”, stelde coach Richard den Os. “Alleen het tweede kwart was niet goed. Dat kwart laat weer zien dat we niet goed zijn als we zonder intensiteit spelen. Het wordt nu interessant om te zien hoe de volgende wedstrijden zullen gaan. Dit zijn wedstrijden tegen ploegen waar we het eerste deel van de competitie net aan van hebben verloren. Nu dus kijken of we deze wedstrijden dit keer wel in winst om kunnen zetten.

De eerste wedstrijd is zaterdagavond tegen Red Giants, de nummer vier van de promotiedivisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Statistieken

comments powered by Disqus