Verslag

Almere Pioneers-Zorg en Zekerheid Leiden

55-75

Datum:
zaterdag 1 februari 2014 · 20:30
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam: niet goed maar wel winst

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de derde wedstrijd op rij gewonnen. In een niet al te beste wedstrijd werd Almere Pioneers in de tweede helft opzij gezet: 55-75 na 33-33 bij rust.

Zorg en Zekerheid Leiden trad in Almere aan zonder de geblesseerde Bas Nelemans en Sjors Bootsman. Daarnaast bleef Jake Prins in Leiden bij hert eerste, omdat daar ook niet iedereen fit was. Juwan Simson en Tomas Breel waren na twee weken afwezigheid wel weer van de partij. ZZ Leiden begon niet goed aan de wedstrijd. Verdedigend waren veel spelers niet in staat om hun man één tegen één af te stoppen en aanvallend was er weinig overtuiging. Aan het eind van het eerste kwart stond de thuisploeg dan ook voor: 19-16. In het tweede kwart werd het iets beter. Met name verdedigend was het beter en met nog twee minuten te gaan had de Leidse ploeg de achterstand omgebogen in een 24-32 voorsprong. Het eind van het kwart was echter slecht, waardoor Almere aan het eind weer langszij mocht komen: 33-33.

In de tweede helft begon ZZ Leiden weer iets beter en nam het weer een voorsprong die aan het eind van het derde kwart was opgelopen tot zeven punten: 44-51. In de laatste periode had het opleidingsteam een aantal keer de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar liet het Almere tot vijf minuten voor het einde nog hopen op een goed resultaat. Vanaf dat moment liep ZZ Leiden van 52-62 door naar 52-68. Uiteindelijk werd het dus 55-75 en won het opleidingsteam de derde wedstrijd op rij.

Coach Richard den Os vond het niet verrassend dat zijn team niet geweldig speelde: “Van de acht spelers die vandaag konden spelen, hadden er twee de laatste twee weken niet kunnen spelen. Daarnaast had Jaron Dijkhuizen de hele week door tentamens niet kunnen trainen. Door tentamens hadden meer spelers minder kunnen trainen, dus dat we dan niet geweldig spelen is niet zo gek. Maar dan moeten we nog wel altijd hard blijven werken en ik vond dat we dat zeker de eerste helft niet altijd deden. Daarnaast lieten we ons teveel meeslepen door het niet al te beste optreden van de scheidsrechters. Dit is soms begrijpelijk, maar je moet wel blijven spelen. Gelukkig pakken we het op tijd op en winnen we nog ruim, maar we maken het ons zelf nu heel lang lastig.”

Komend weekend heeft de ploeg een weekend rust omdat BC Apollo 2 uit de competitie is gehaald. Een week later staat de uitwedstrijd tegen Punch op het programma.

Statistieken

comments powered by Disqus