Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Jugglers

88-56

Datum:
zondag 26 januari 2014 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Prima overwinning opleidingsteam

Na de overwinning van afgelopen weekend in Eindhoven op Almonte won het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden dit weekend opnieuw. Deze keer was het team thuis te sterk voor Jugglers: 88-56.

Net als vorige week was het team niet compleet. Tomas Breel en Juwan Simson ontbraken, Jaron Dijkhuizen daarentegen was er nu wel weer bij. Door het ontbreken van wat spelers konden andere spelers hun debuut maken voor het opleidingsteam. In Eindhoven was dat de pas 17-jarige Jan Driessen, deze keer werd het team aangevuld met Tony Mulder. Mulder, die door blessures twee jaar niet heeft kunnen spelen, speelt dit seizoen in het derde en traint mee met het opleidingsteam.

Het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op. Aanvallend was het op zich goed wat ZZ liet zien, maar verdedigend konden de bezoekers uit Enschede te makkelijk naar de basket gaan. Stand aan het eind van het eerste kwart was 20-17. De eerste minuten van het tweede kwart liep de thuis ploeg langzaam weg naar 26-17. Jugglers vocht zich echter weer terug tot 28-25, maar de laatste minuten waren weer voor de Leidse ploeg. Hierdoor ging de thuisploeg met een 39-30 voorsprong de rust in.

In de eerste minuten van het derde kwart kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren, maar daarna kwam het opleidingsteam op stoom. Binnen enkele minuten werd een 41-32 voorsprong uitgebreid naar 51-32 en daarna ging de thuisploeg verder door naar 66-35. De laatste minuten verslapte het team iets, maar het kwart werd afgesloten met een 68-41 voorsprong.

In het laatste kwart probeerde Jugglers nog iets met een zoneverdediging, maar ook daar wist ZZ wel raad mee. Soms werd het een beetje rommelig, maar er zaten ook heel mooie aanvallen tussen. De laatste score was van Tony Mulder en met deze score werd de eindstand van 88-56 bereikt.

“Ondanks dat we de laatste weken wat personele problemen hebben en ook vaak niet volledig kunnen trainen, maken we de laatste weken wel stappen”, constateerde coach Richard den Os. “Dat is goed en mooi om te zien. Nu kijken of we deze lijn door kunnen trekken.”

Statistieken

comments powered by Disqus