Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Binnenland

56-69

Datum:
zaterdag 21 december 2013 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam maakt het koploper Binnenland lastig

Het opleidingsteam heeft het koploper Binnenland vooral in het begin van de wedstrijd moeilijk gemaakt. Zorg en Zekerheid Leiden 2 nam een snelle 17-3 voorsprong, maar zag daarna Binnenland langzaam terugkomen, terwijl het Leidse niveau iets daalde. Uiteindelijk ging de winst met 56-69 naar de ploeg uit Barendrecht.


Binnenland is al jaren een topploeg in de promotiedivisie. Ook dit jaar staat de ploeg uit Barendrecht weer bovenaan met slechts één verloren wedstrijd en een paar dagen voor de wedstrijd tegen ZZ Leiden 2 werd maar net aan verloren van eredivisionist Den Helder Kings. In de achtste finale van de beker stond de ploeg één minuut voor tijd maar drie punten achter. Een stunt zat er net niet in, maar het was duidelijk dat de jonge Leidse ploeg te maken had met een sterk team.

Nu heeft ZZ al eerder laten zien dat het goed en leuk basketbal kan spelen en precies dat deed het team in de eerste minuten van de wedstrijd. Er werd fel en snel gespeeld en alles lukte in het begin. Voordat Binnenland het in de gaten had, keek het tegen een 17-3 achterstand aan. Hierna leek het of de koploper wakker was. Binnenland vocht het zich terug in de wedstrijd. En omdat ZZ Leiden ineens de bal niet meer liet gaan in de aanval en moeilijk tot scoren kwam, was de voorsprong aan het eind van het eerste kwart nog maar vijf punten: 19-14.
Het tweede kwart begon zoals het eerste kwart geëindigd was. Binnenland kwam steeds beter in de wedstrijd en ZZ Leiden ging meer tegen zichzelf spelen. Hierdoor kwam Binnenland snel langszij. Bij rust stonden de bezoekers al met 26-33 voor.
In de tweede helft vocht ZZ Leiden wel. De jonge ploeg deed er alles aan om de wedstrijd nog om te draaien. Een paar keer kwam het nog terug tot zes en vier punten, maar Binnenland was slimmer en ZZ Leiden haalde bij lange na het niveau van het begin niet meer. Uiteindelijk ging de overwinning via 43-51 aan het eind van het derde kwart met 56-69 naar de ploeg uit Barendrecht.

Coach Richard den Os ziet het als nuttig om dit soort wedstrijden te spelen. “Ik ben van mening dat een Binnenland niet onder doet voor een ploeg als Weert, die op het moment van deze wedstrijd tegen ons eerste team speelde. Hier leren ze dus alleen maar van. Het begin was geweldig en dan laten we zien hoe goed we kunnen spelen. Daarna was het een stuk minder en dat is jammer. Het verschil tussen het begin en de rest van de wedstrijd is te groot. Maar dat is ook het proces waarin we zitten. Het positieve is dat we mee kunnen komen met alle ploegen in de promotiedivisie. Ook met de topploegen. Nu moeten we nog het laatste stapje zetten en onze ondergrens omhoog halen. Dat moeten we onder andere doen door met energie te blijven spelen op de momenten dat het minder gaat. Daar hebben we nu nog moeite mee.”

Het nieuwe jaar begint gelijk goed voor het opleidingsteam. Op woensdag 8 januari speelt het team in de achtste finale van de beker tegen Landstede Basketbal, de nummer twee in de eredivisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Vijf Meihal.

Statistieken

comments powered by Disqus