Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Vlissingen

93-73

Datum:
zondag 15 december 2013 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam slaat na rust toe

Na drie kleine nederlagen op rij heeft het opleidingsteam eindelijk weer eens gewonnen. In eigen huis werd Vlissingen opzij gezet. Na een 40-40 stand bij de rust werd het 93-73 voor de Leidse talenten.

Zorg en Zekerheid Leiden, nog steeds spelend zonder Wouter Breel, begon niet goed aan de wedstrijd. Vooral verdedigend was het slap en niet goed. Hierdoor keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan die na vijf minuten 7-12 en na een kwart wedstrijd 21-26 bedroeg. 26 tegenpunten was natuurlijk echt teveel en gelukkig begreep het team dat er iets moest veranderen. Leiden begon de tweede periode met een 10-0 run en nam dus gelijk een 31-26 voorsprong. Maar in plaats van gelijk door te drukken, liet het Vlissingen weer langszij komen: 31-31. Bij rust stonden beide ploegen nog steeds naast elkaar: 40-40.

In de tweede helft deed het opleidingsteam het beduidend beter. Nog steeds was het verdedigend niet altijd even goed, maar er werd in ieder geval met beleving en energie gespeeld. Met name Ken van Rhee was goed bezig (20 punten en 15 rebounds) en via 55-48 was de voorsprong aan het eind van het derde kwart opgelopen tot negen punten: 66-57. In het laatste kwart bleef het verschil eerst nog rond de tien punten hangen, maar aan het eind liep ZZ verder weg naar de 93-73 einduitslag.

Voor de wedstrijd had coach Richard den Os met het team gesproken over spelen met energie en over het rebounden. “Over het eerste ben en was ik de eerste helft niet tevreden. Na de rust was dit veel beter. Wat het rebounden betreft, dat was prima. We pakken 30 aanvallende rebounds (net zoveel als verdedigend) en in totaal winnen we dat onderdeel met 60 om 32. Het was ook goed om te zien hoe onze jonge centers het gemis van Wouter Breel vandaag goed oppakten. Ken van Rhee en Bas Nelemans scoren gezamenlijk 30 punten en pakken 24 rebounds.”

Komende zaterdag komt koploper Binnenland op bezoek. Deze ploeg heeft pas één wedstrijd verloren. Den Os: “Willen we een kans maken, dan moeten we een hele wedstrijd met energie spelen en daarnaast moet het ook verdedigend beter.” Het duel tegen Binnenland begint zaterdag om 20.30 uur in de Vijf Meihal.

Statistieken

comments powered by Disqus