Verslag

Cangeroes-Zorg en Zekerheid Leiden

83-76

Datum:
zondag 7 december 2013 · 17:30
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam te laat op gang

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden kwam aan het eind van de wedstrijd tegen Cangeroes nog sterk. Niettemin ging de zege met 83-76 naar de Utrechtse formatie.

Zonder Jake Prins en Wouter Breel, die allebei niet inzetbaar waren, had het team afgelopen zaterdag een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, met Tomas Breel als oudste speler van 21. De verwachting was dan ook dat het tegen het juist ervaren Cangeroes, met oud-Leiden speler Frank Schaftenaar in de gelederen, lastig zou worden.

Het gebrek aan ervaring moest worden gecompenseerd door met veel energie en beleving te spelen. In andere wedstrijden lukt dit soms weer wel en dan weer niet en nu was het niet anders. In het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op, met dan weer de thuisploeg en dan weer de bezoekers aan de goede kant van de score. De stand na de eerste periode was 19-20 in het voordeel van Leiden.

Ook in de tweede periode gingen de ploegen gelijk op, tot een paar minuten voor de rust. ZZ Leiden had een mindere fase, ging ook ineens met veel minder energie spelen en Cangeroes maakte hier dankbaar gebruik van en nam een voorsprong van tien punten. Met rust was het verschil acht punten: 42-34.

De tweede helft begon het jonge Leidse team nog wel goed, maar Cangeroes nam het heft daarna weer in handen en liep verder weg. Aan het eind van de derde periode keek ZZ Leiden tegen een 67-54 achterstand aan. Nu was het team al vaker van zo'n achterstand teruggekomen, maar deze keer leek dit niet te lukken. Met nog vier minuten te gaan stond het 80-64. Maar ineens ging de ploeg met heel veel energie spelen, dwong het Cangeroes tot turnovers en kwam in korte tijd snel terug. Met nog een minuut te spelen was het 80-76 en pakte de ploeg weer een bal af. Helaas zag de scheidsrechter Yannick Franke op de lijn staan en gaf de bal aan Cangeroes, anders was het verschil zelfs twee geweest. Nu kreeg de thuisploeg de bal en maakte Leiden hierna een fout op Cangeroes-speler Bas Theeuwen, broer van ZZ U20-speler Jeroen Theeuwen. De vrije worpen gingen er allebei in, waarna ZZ Leiden moest forceren, miste en weer een fout op een speler moest maken. Hierdoor won Cangeroes met 83-76.

“Dit is weer een wedstrijd waar we goed meedoen, maar net tekort komen”, stelde coach Richard den Os na afloop.” Enerzijds heeft dit met ervaring te maken. Vandaag speelden we met een hele jonge ploeg. Maar we spelen ook delen van wedstrijden met te weinig energie en beleving. Nu weet ik dat we niet veertig minuten lang kunnen spelen zoals de laatste vier minuten, maar het verschil tussen die minuten en andere delen van de wedstrijd is te groot. Eigenlijk is dit nu de belangrijkste stap die we moeten zetten.”


Komende zondag speelt het opleidingsteam thuis. Om 20.00 uur is Vlissingen dan te gast in de Vijf Meihal.

Statistieken

comments powered by Disqus