Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Rotterdam

63-70

Datum:
zondag 1 december 2013 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam verliest na verlenging van Rotterdam 2

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden verloor voor de tweede achtereenvolgende keer na verlenging. Na een weer eerder al bij Orca's in extra tijd te hebben verloren, gingen de mannen van Richard den Os en Ruud Vos nu in de verlenging onderuit tegen Rotterdam 2. Na 59-59 in de reguliere speeltijd werd het uiteindelijk 63-70 voor de gasten. Het was de eerste thuisnederlaag van dit seizoen voor het opleidingsteam van ZZ Leiden.

De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd en keek na vijf minuten tegen een 2-7 achterstand aan. De hele eerste helft bleef het aanvallend moeizaam lopen, maar omdat het verdedigend wel aardig in elkaar zat, bleef Leiden in de buurt van Rotterdam. Dankzij een opleving in de laatste minuten van de eerste helft ging ZZ toch met een voorsprong de rust in: 30-28.
Het derde kwart was weer voor de bezoekers. Aan het eind van de periode stond het 43-48 voor Rotterdam. Al een paar keer dit seizoen heeft ZZ laten zien dat het zich in het laatste kwart terug kan knokken en ook nu plaatste het team een 9-0 run en pakt het een 52-48 voorsprong. Leiden had de winst nu voor het grijpen maar in de laatste drie minuten werd er plotseling niets meer gespeeld en ook verdedigend stond de ploeg af en toe te slapen. Rotterdam kwam hierdoor in de laatste minuut langszij: 57-58. Toen ZZ nog een keer balverlies leed, moest het negen seconden voor tijd een fout maken om de bezoekers op de lijn te zetten en zo nog een kans op de overwinning te maken. De eerste vrije worp ging mis, maar de tweede ging er wel in. Time out ZZ en dus nog de kans op een overwinning of verlenging. Het schot ging mis, maar in de rebound werd er een fout gemaakt op Jake Prins die heel koeltjes de twee vrije worpen raak schoot en dus was het verlengen.
In de verlenging ging Leiden echter door waar het de laatste minuten van de reguliere speeltijd mee bezig was. Geen overleg in de aanval en verdedigend niet scherp. Rotterdam liep dan ook weg en won met 63-70.

“Rotterdam heeft een sterk team dus verliezen kan, alleen hadden we deze eigenlijk moeten winnen”, stelde coach Richard den Os. “Ik vond ons vandaag niet goed spelen, maar we bleven wel in de wedstrijd en hadden hem eigenlijk in de laatste minuten van de normale speeltijd moeten winnen. De laatste minuten deden we echter niets meer wat we moesten doen. Komt misschien ook omdat we nog weinig ervaring hebben om dit goed uit te spelen. Iets wat we wel moeten leren.”

Zaterdag 7 december wacht de lastige uitwedstrijd tegen Cangeroes, een ploeg uit de top van de promotiedivisie en een team met veel ervaring. Een mooie uitdaging dus om de volgende stap te maken.

Statistieken

comments powered by Disqus