Verslag

Orca's-Zorg en Zekerheid Leiden

92-88

Datum:
zaterdag 23 november 2013 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam na verlenging onderuit

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden was dicht bij een stunt in de promotiedivisie. Op Urk verloor het Leidse team pas na verlenging van de kampioen van het afgelopen seizoen: 92-88.

Zonder Yannick Franke en Bas Nelemans (met her eerste mee) en zonder Bryan Westerhout begon ZZ Leiden niet echt goed aan de wedstrijd. Maar omdat de thuisploeg ook niet echt geweldig begon, bleef ZZ Leiden in de buurt van Orca’s. Aan het eind van het kwart kwam het jonge team zelfs terug van 19-13 tot 19-19.

Het tweede kwart was het vooral verdedigend niet goed bij de Leidse ploeg. ZZ kreeg met name geen grip op Jesper Jobse, die bij rust al 19 punten achter zijn naam had staan. Bij ZZ waren het eigenlijk alleen Wouter Breel en Jaron Dijkhuizen die de bezoekers in de wedstrijd hielden. De achterstand bij rust was nog te overzien: 44-38.

ZZ begon de tweede helft met een 0-8 run en kwam daarmee op 44-46 voor. Orca’s vluchtte in een time-out. Hierna herstelde Orca’s zich en kwam het weer op voorsprong. De Leidse ploeg bleef in de buurt, maar keek wel steeds tegen een achterstand aan. Aan het eind van het kwart nam Orca’s echter meer afstand en liep weg naar een voorsprong van elf punten. Met nog twee seconden op de klok bracht Ingmar Kok de achterstand nog terug tot negen: 63-54.

In het vierde kwart kwam ZZ beetje bij beetje terug. Met nog zes minuten te gaan was het verschil nog maar één punt: 68-67. En met nog 3.45 op de klok was het zelfs weer gelijk: 73-73. Hierna ontstond er een bloedstollend einde. Met nog 1.23 kwam ZZ op voorsprong: 79-80. ZZ leek de wedstrijd met deze stand te gaan winnen toen het met 20 seconden te gaan in balbezit kwam. Een fout op wouter Breel werd niet gefloten, waarna Jobse de thuisploeg met nog vier seconden op de klok via een driepunter naar een 82-80 voorsprong schoot. Time-out Leiden.  Een spelletje bracht Jaron Dijkhuizen in staat naar de basket te gaan. De bal ging echter mis, maar Wouter Breel tipte in het slotsignaal de 82-82 binnen en dus was het verlenging.
In de verlenging kwam Leiden eerst met 82-84 voor, maar daarna kwam de thuisploeg weer langszij. Met nog twaalf seconden te gaan kwam Orca’s op 92-88. ZZ was niet meer in staat om te scoren en verloor de wedstrijd, maar kon met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken.

“Op zich ben ik best wel tevreden, al had er meer in gezeten”, stelde coach Ricard den Os. “We kunnen ook beter dan dat we nu hebben laten zien. Maar dat geldt ook voor Orca’s. Op zich is na verlenging verliezen bij de kampioen van vorig jaar met dit jonge team niet slecht. Toch moeten een paar dingen wel beter.”

Woensdag speelt het opleidingsteam om 19.30 uur voor de beker thuis tegen Groene Uilen. Bij winst wacht eredivisionist Landstede Basketbal. Komende zondag staat de competitiewedstrijd tegen Rotterdam 2 op het programma. Die wedstrijd begint dan om 20.00 uur.

Statistieken

comments powered by Disqus