Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Hoppers

93-44

Datum:
woensdag 13 november 2013 · 21:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam wint met grote cijfers van Hoppers

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de derde thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. Op de late woensdagavond werd Hoppers met 93-44 verslagen. Door de overwinning staat het team nu vijfde, vlak achter de eerste vier ploegen.

In het begin gingen de ploegen nog gelijk op. Na vijf minuten stond het 9-9. Hierna liep de thuisploeg door goed verdedigen en enkele fastbreaks weg naar 21-11. Wat slordigheden aan Leidse kant zorgden ervoor dat de bezoekers uit Hoorn terug konden komen tot 21-15 aan het eind van het eerste kwart.

In het tweede kwart liep ZZ Leiden gelijk weer verder uit: 27-15. Hierna ging de ploeg ook goed door. Hoppers had steeds meer moeite met het hoge tempo van de thuisploeg. Met rust was het verschil dan ook verder opgelopen: 47-28.

Het was nu zaak om door te gaan en dit deed ZZ Leiden dan ook. Het derde kwart werd gewonnen met 22-7. Daardoor kwam de stand op 69-34 en was de wedstrijd gespeeld. Nu was het nog de vraag of het jonge Leidse team ook het vierde kwart door kon gaan. Gelukkig was dit het geval. Uiteindelijk won ZZ Leiden met 93-44.

“We wisten dat we tegen deze ploeg veel druk moesten zetten en het tempo hoog moesten houden”, liet coach Richard den Os weten. “Doe je dat niet, dan heb je een probleem en krijg je het moeilijk omdat zij spelers met ervaring hebben die goed kunnen spelen als je ze laat spelen. Gelukkig deden we vanaf het begin tot het eind wat we moesten doen. Ik ben vooral tevreden over het feit dat we dit de hele wedstrijd vol konden houden.”

Komend weekend speelt het opleidingsteam op zondag voor de beker in Soest tegen Red Stars.

Statistieken

comments powered by Disqus