Verslag

Red Giants-Zorg en Zekerheid Leiden

87-77

Datum:
zaterdag 9 november 2013 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam verliest in Meppel

Het opleidingsteam heeft na drie overwinningen op rij weer een keer verloren. In Meppel was Red Giants met 87-77 te sterk voor het jonge Leidse team.

Zonder Yannick Franke en Jaron Dijkhuizen, die in Leiden bij het eerste bleven, en de geblesseerde Ken van Rhee begon ZZ Leiden goed aan de wedstrijd. Tenminste, aanvallend want verdedigend mochten de schutters van de thuisploeg vaak te makkelijk aanleggen voor een open schot. Gevolg was dat Leiden na één kwart al 28 punten had, maar Red Giants ook al 24. Het tweede kwart was ineens de overtuiging weg bij de bezoekers en waar het eerste kwart alles raak ging, viel er nu geen bal door de ring. Slechts zeven punten wist het team te scoren in dit kwart en omdat Red Giants wel doorging met scoren keek ZZ Leiden met de rust tegen een 44-35 achterstand aan.

In het derde kwart ging het aanvallend weer iets beter met ZZ Leiden en kwam de ploeg iets dichterbij, maar daarna was het de ervaren thuisploeg die verder weg kon lopen. Aan het eind van het derde kwart stond het 67-53. Nu was het vierde kwart de laatste weken het beste kwart van de Leidse ploeg en ook nu kwam het team weer terug tot zeven punten (71-64) met nog vijf minuten te gaan. Maar met zeven punten op rij leek Red Giants de wedstrijd definitief te beslissen: 78-64 met nog vier minuten te gaan. Toch gaven de bezoekers niet op en met nog 1.40 minuut te gaan, stond het plotseling 78-73 en was er nog van alles mogelijk. De scheidrechters besloten toen maar de wedstrijd te beslissen met een discutabele onsportieve fout en daar overheen een technische fout. Red Giants kon zo vanaf de vrije worplijn de wedstrijd definitief naar zich toe trekken en won met 87-77.

Coach Richard den Os was niet tevreden over de verdediging: “We begonnen deze keer aanvallend goed aan de wedstrijd en aan het eind knokken we ons nog knap terug. Verdedigend was het vandaag echter niet goed en in het tweede kwart stonden we er helemaal niet. Tegen een ervaren ploeg als Red Giants kom je daar niet mee weg. Toch heb ik genoeg dingen gezien waar we mee verder kunnen.”

Lang om over deze nederlaag na te denken heeft de ploeg niet. Woensdag komt Hoppers op bezoek in de Vijf Meihal. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Statistieken

comments powered by Disqus