Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Punch

60-45

Datum:
zondag 3 november 2013 · 19:00
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam komt laat op gang

Het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd gewonnen. In de Leidse Vijf Meihal werd Punch met 60-45 verslagen. Het team van de coaches Richard den Os en Ruud Vos heeft nu drie wedstrijden op rij gewonnen in de promotiedivisie.

ZZ Leiden begon niet scherp aan de wedstrijd. Aanvallend was het allemaal te traag en zonder overtuiging en ook verdedigend was het niet altijd even goed. Na het eerste kwart keek de ploeg dan ook tegen een 12-14 achterstand aan. In de tweede periode leek het even beter te gaan en pakte de thuisploeg een kleine voorsprong: 22-20. Maar daarna plaatste Punch een 9-0 en stond het dus 22-29 voor de bezoekers. Vlak voor de rust deed ZZ nog iets terug, maar de ruststand was in het voordeel van de ploeg uit Delft: 25-29. 

Waar iedereen dacht dat de thuisploeg na de rust nu wel vol energie en in een hoog tempo ging spelen, kwam bedrogen uit. Na zeven minuten spelen stond het 28-39 en zoals er werd gespeeld was er ook niet veel hoop dat ZZ Leiden de wedstrijd nog om zou gaan draaien. Maar met Bas Nelemans, die vier dagen op bed had gelegen en eigenlijk niet zou spelen, en Yannick Franke in het veld begon het opeens te draaien en werd er ook ineens verdedigd. Aan het eind van het kwart was het verschil weer vier (35-39) en was er van alles mogelijk. In het vierde kwart pakte iedereen het ineens op en werd er keihard gewerkt en was de overtuiging terug. De thuisploeg kwam langszij en liep vervolgens uit naar 49-40 na vijf minuten. Punch zat er doorheen en ZZ ging door en won uiteindelijk met 60-44.

Coach Richard den Os was blij met de winst, maar plaatste wel de nodige kanttekeningen: “Ik heb al veel vaker gezegd dat dit team altijd met energie, beleving en overtuiging moet spelen. Als we dat doen, kunnen we het ieder team lastig maken. Maar als we het niet doen, dan zijn we kwetsbaar. De wedstrijd van vandaag maakt dat weer heel duidelijk. De eerste 17 minuten is het te slap, te traag en is er geen beleving en overtuiging. Gevolg is dat we 28-39 achter staan na 27 minuten basketbal en als we zo door waren gegaan, hadden we kansloos verloren. Gelukkig pakken een paar jongens het op en gaat de rest vervolgens mee. Het laatste kwart winnen we met 25-6 en de laatste 13 minuten met 32-6. We maken verder wel stappen, maar het belangrijkste is dat ze een keer gaan beseffen wat ze altijd moeten brengen. Maar ik moet wel een compliment geven hoe ze de wedstrijd nog konden omdraaien.”

Komend weekend speelt het team in Meppel tegen Red Giants. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 13 november om 21.00 uur tegen Hoppers.

Statistieken

comments powered by Disqus