Verslag

Zorg en Zekerheid Leiden-Almere Pioneers

75-45

Datum:
zondag 13 oktober 2013 · 20:30
Team:
Promotiedivisie

Opleidingsteam wint overtuigend eerste thuiswedstrijd

Na twee nederlagen ver buiten Leiden mocht het opleidingsteam van ZZ Leiden eindelijk een keer in de Vijf Meihal spelen. Tegenstander was Almere Pioneers, een ploeg die het weekend daarvoor de eerste overwinning van het seizoen binnen had gehaald met een overwinning op Vlissingen.

ZZ Leiden begon goed aan de wedstrijd. De tegenstander werd gelijk onder druk gezet en via goede fastbreaks nam de thuisploeg meteen een voorsprong die aan het eind van het eerste kwart veertien punten bedroeg, 22-8. In de tweede periode liep het aanvallend wat minder. Teveel werd het schot gezocht, waar het team juist meer de basket had aan moeten vallen. Verdedigend was het echter prima, waardoor de thuisploeg met een 35-22 voorsprong de rust in ging.

Het derde kwart kwam ZZ Leiden weer goed uit de startblokken en liep het verder weg van Almere. Aan het eind van het derde kwart stond het al 54-30 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Heel even verslapte de jonge Leidse ploeg, maar na een time-out pakte het team de draad weer op, waardoor het verschil uiteindelijk nog opliep naar dertig punten, 75-45. Al met al een prima overwinning.

Coach Richard den Os was dan ook tevreden met het spel. "Je ziet dat we stappen maken. Vorige week was al een stuk beter dan de eerste wedstrijd in Groningen. Alleen speelden we toen het derde kwart zonder energie en overtuiging, waardoor we eigenlijk de overwinning aan Jugglers schonken. Nu bleven we veertig minuten met energie en op hoog tempo spelen. Er moeten uiteraard nog veel dingen beter en we moeten met name slimmer worden en situaties beter gaan lezen, maar ik ben tevreden met de ontwikkeling die we momenteel doormaken.”

Komend weekend speelt het opleidingsteam in Utrecht voor de beker tegen UBALL, dat uitkomt in de eerste divisie.

Statistieken

comments powered by Disqus