Verslag

Groene Uilen-Zorg en Zekerheid Leiden

81-54

Datum:
zaterdag 21 september 2013 · 20:00
Team:
Promotiedivisie

Slechte start nekt opleidingsteam

Het opleidingsteam, dat als heren 2 in de promotiedivisie uitkomt, heeft in de eerste wedstrijd tegen Groene Uilen gemerkt dat er nu tegen echte mannen gespeeld wordt. In Groningen verloor het jeugdige opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden met 81-54.
Afgelopen zaterdag begon het opleidingsteam van ZZ Leiden de competitie in het verre Groningen. Zonder de geblesseerde Thomas Breel en de zieke Jake Prins was het de vraag waar het team stond na een gebrekkige voorbereiding met veel blessures. Pas de laatste dagen voor deze wedstrijd had het team eindelijk redelijk compleet kunnen trainen. Leiden begon nog redelijk en na vijf minuten stond het 11-8 voor Groene Uilen. De volgende tien minuten werden de bezoekers helemaal weggespeeld. Aanvallend was het onrustig en waren er veel turnovers. Verdedigend kon vrijwel niemand zijn man stopen en de teamverdediging stond er ook niet. Gevolg was een 32-11 stand na het eerste kwart en na vijf minuten in de tweede periode stond het zelfs 44-16. Vanaf dat moment begon ZZ eindelijk een beetje van zich af te bijten en ging de intensiteit omhoog. Ineens was het team wel in staat om stops te maken en ook aanvallend ging het ietsje beter. De ruststand was 47-24.
In het derde kwart zette Leiden de lijn van het laatste deel van de eerste helft door. Na vijf minuten was de achterstand iets kleiner geworden, 51-32, en aan het eind van het kwart was het 58-37. De laatste periode nam Groene Uilen weer iets meer afstand en uiteindelijk werd het 81-54.
Coach Richard den Os was uiteraard niet tevreden. “De eerste vijftien minuten leek het wel of we met kleine jongens tegen mannen liepen te spelen. Op zich niet eens zo gek, want van de tien spelers die vandaag speelden, waren er zes die vorig jaar nog in U20 competitie speelden en eigenlijk nog geen ervaring hebben op dit niveau.  En promotiedivisie is toch wat anders dan U20. Zeker tegen een team uit de top en ik denk dat Groene Uilen dat is. Het tweede deel van de wedstrijd was niet eens zo slecht. Toen gingen we in ieder geval met intensiteit spelen en gingen we fysiek de strijd aan. Ik denk dat we over twee weken, als we de volgende wedstrijd spelen, een stukje verder zijn. Dan zullen, als het goed is, ook Jake Prins en Thomas Breel weer van de partij zijn en dat zijn toch weer twee jongens die al ervaring hebben in de promotiedivisie.”

Statistieken

comments powered by Disqus