Nieuwsbericht

Nog een afscheid

30 oktober 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden moest in de afgelopen zomer deels noodgedwongen afscheid nemen van een aantal spelers. Vorige week werden  Johan Kuijper en Jeroen Slor uitgeluid, zaterdag was het de beurt aan Mick Burger en Joey Schelvis.

Mick Burger kon zijn zware studie geneeskunde en de daaraan verbonden co-schappen niet langer combineren met topsport. De vele trainingen botsten voortdurend met zijn studie. Hij was zaterdag diep onder de indruk van het afscheid in de bomvolle Vijf Meihal. ´Dan zie je wat je allemaal mist. Maar ik moest een keuze maken.´

 

Overigens is hij zondagavond weer in de Vijf Meihal. Dan met het tweede team van Amsterdam dat tegen Zorg en Zekerheid 2 speelt. ´Een paar trainingen in de week gaat prima´, aldus Mick Burger.

 

Joey Schelvis werd zaterdag ook in de bloemen gezet. De voormalige rookie of the year kwam nauwelijks aan spelen toe en koos ervoor om elders zijn talenten te laten zien. Dat werd promotiedivisionist Binnenland in Barendrecht, een ploeg die dit seizoen ook tegenstander is van het tweede team van Leiden. Ook Schelvis zal dus nog een keer naar de Vijf Meihal komen, dan om er te spelen met zijn nieuwe ploeg.