Nieuwsbericht

GasTerra klopt U20

31 oktober 2010

LEIDEN - De basketballliefhebbers, die al vroeg naar de Vijf Meihal waren gekomen voor de wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en GasTerra Flames, kregen als voorgerecht een leuke wedstrijd voorgeschoteld tussen de U20-teams van beide clubs.

Ook die wedstrijd werd gewonnen door de Groningers (71-76), maar anders dan het 's avonds zou worden bleef het spannend tot de laatste minuut.
 

GasTerra Flames en Amsterdam zijn de beste ploegen in de U20-eredivisie. Zorg en Zekerheid zit daar niet ver achter, getuige de kleine nederlagen tegen beide ploegen. Maar het blijven natuurlijk nederlagen en daaraan heeft elke sportman nu eenmaal de pest. En coaches nog meer. Vooral als een verliespartij eigenlijk niet nodig is, want had Leiden iets scherper gespeeld dan waren de punten vermoedelijk niet meegegaan in de bus naar het hoge noorden.
 

Na een productief eerste kwart (27-27) pakte GasTerra een kleine voorsprong. Die werd wat later negen punten, maar Zorg en Zekerheid bleef aanklampen en kwam weer dichterbij. Aan het einde van het derde kwart was het 58-63, maar het duurde daarna te lang voordat het gaatje wat krapper werd. Dat gebeurde pas op 1:20 van het einde via twee vrije worpen van Tomas Breel. Hij was vlak daarvoor getrakteerd op een belachelijke onsportieve fout door het arbitrale duo, dat het wellicht bij K&G aardig zou doen als (dwars)fluitisten... Met 29 om 25 fouten deden ze een flinke duit in het zakje.
 

Leiden had op dat moment al lang en breed aan de leiding kunnen gaan, wanneer er beter (lees: allerter) was gerebound. Daarnaast was coach Jeroen Reitsema allermints tevreden over de aanval, want die werd slechts sporadisch gespeeld, zoals het volgens de theorie moet. 'Je moet als ploeg netjes een aanval kunnen spelen. Potverdorie, erin rámmen moeten we het...'
 

Topscorers: Wesley Groen 15 (5 reb), Don Rigters 9 (6 reb) en Hussein Addow 8 (7 reb)