Nieuwsbericht

U20 wint op karakter

24 oktober 2010

LEIDEN - Het U20 team van Zorg enZekerheid Leiden heeft een belangrijke overwinning geboekt. Ten eerste op zichzelf en ten tweede op de tegenstander van zaterdagavond, Almere Pioniers: 89-85.

De starting five, die de gebroeders Reitsema het veld instuurde had binnen no time een voorsprong van 9-1 op het bord staan. Meteen hierna begon het geknoei. Domme beslissingen en daardoor ook veel balverlies leiden snel tot een tussenstand van 10-10. Coach Reitsema hierover: ‘Ondanks dat je ze waarschuwt voor de snelheid van de tegenstander en ze met duidelijke instructies het veld instuurt, voeren ze het niet uit en gaan ze weer zelf op avontuur, met alle gevolgen van dien.’


Het eerste kwart wordt afgesloten met een 18-15 voorsprong. Gedurende het tweede kwart blijft het spel van Zorg en Zekerheid vaak slecht en Almere wint het kwart dan ook met 16-23.


Na de rust leek het er op dat er niet veel verbetering in zat en binnen drie minuten moest Reitsema weer in een time out vluchten. Ineens werden daarna wél de goede beslissingen genomen en door goede penetraties van Don Rigters, Kasper Averink en door zeer goed inside werk van Hussein Addow knabbelde zorg en Zekerheid puntje voor puntje de achterstand, die was opgelopen tot tien punten, af en kwam weer op gelijke hoogte met Almere.


Het vierde kwart ging de strijd ook steeds gelijk op en gaven de partijen elkaar weinig toe. Door geconcentreerd te blijven ballen en mentaal sterk te blijven sloot Leiden af met de uiteindelijke 89-85 overwinning. Het was de eerste nederlaag voor Almere in deze competitie en voor Leiden een goede generale voor volgende week als GasTerra Flames uit Groningen op bezoek komt.


Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Hussein Addow  21 (10 reb), Don Rigters 21 (7 reb), Wesley Groen 14 en Kasper Averink 11.
Volledige stats: zie rechtsboven in dit artikel