Nieuwsbericht

Tweede wint in Rosmalen

24 oktober 2010

ROSMALEN - Het tweede team wachtte dit weekeinde een lastige klus in Rosmalen. Nog niet zo zeer door tegenstander Black Eagles dat nog niet had gewonnen, als wel door personele problemen. Richard den Os had slechts zeven spelers ter beschikking. Maar Zorg en Zekerheid Leiden 2 won niettemin met 61-89.

De personele problemen ontstonden door een blessure van Wouter Breel en de wedstrijd van het eerste team in Rotterdam. Daar moesten - volgens de regels - minimaal vijf Nederlandse spelers aan de warming-up kunnen deelnemen en in staat zijn om te spelen. Dat betekende dat Dave Conrad en Kevin Tjin-a-Koeng zich in het Rotterdamse Topsportcentrum moesten melden.


Zorg en Zekerheid had het in de eerste helft lastig. Ondanks een goed begin met ondermeer drie driepunters van Bart Constandse. Verdedigend was het echter onder de maat. Als team en in de één-tegen-één.. De snelle voorsprong (9-17) verdween. Het werd 31-31 en bij de rust was het 31-34.

 

In de tweede helft werd er sneller gespeeld, maar dat leverde niet echt veel op, want na vier minuten was het 41-43. De Os nam een time-out en kreeg daarin zijn mannen op het juiste spoor. De verdediging klopte nu wel en aanvallend kwamen er makkelijk schoten en lay-ups. Bart Constandse had het vizier zeer op scherp staan en knalde in het derde kwart vijf driepunters binnen...

 

Via 48-67 werd het met een goed vierde kwart uiteindelijk 61-89. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Amsterdam 2 met vermoedelijk een oude bekende: Mick Burger.

 

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Bart Constandse 36 (9 driepunters), Youri van der Linden 14, Bern Persoon 14, Jard Schuit 9, Rogillio Sewrattan 6, Raoul Swagerman 6 en Jerome Hoste 4.