Nieuwsbericht

Arvin Slagter komt naar Leiden

22 oktober 2010

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft per direct international Arvin Slagter (25) aangetrokken. De guard had geen club, omdat hij niet tot overeenstemming kon komen met World Class Aviation Academy in Bergen op Zoom, de ploeg waarvoor hij de afgelopen drie seizoenen speelde.

De West-Brabantse club kon dit seizoen niet langer voldoen aan de eisen van Slagter, die tot nu toe ook niet konden worden ingevuld door een ander team in de eredivisie.


Arvin Slagter gaat in Leiden beginnen aan zijn achtste seizoen in de eredivisie. Hij debuteerde op 17-jarige leeftijd bij Rotterdam, de club waar hij ook al jeugdspeler werd opgeleid. Slagter speelde vervolgens vier seizoenen in de Maasstad, waarna hij met coach Erik Braal meeging naar Bergen op Zoom.
Inclusief de play-offs speelde Arvin Slagter tot nu toe 268 wedstrijden in de eredivisie. Hij maakte daarin 2087 punten en gaf 859 assists. Hij debuteerde op 24 augustus 2006 in de nationale ploeg, waarvoor hij tot nu toe 40 wedstrijden speelde en 325 punten maakte.
Bij Zorg en Zekerheid Leiden neemt Slagter de plaats over van Ryan Anderson. De Amerikaan bleek niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen en keerde terug naar de Verenigde Staten. De technische leiding van de club – coach Toon van Helfteren en bestuurslid Rob van Hooven – kozen vervolgens voor zekerheid. Ze wilden de nieuwe speler kennen en niet opnieuw de gok nemen met een Amerikaan, die een prachtig rapport kan overleggen (zoals Anderson), maar op andere punten niet binnen de groep blijkt te passen.
Het aantrekken van Arvin Slagter is voor de Leidse ploeg ook van belang in verband met de regels van de Federatie Eredivisie Basketball (FEB). Komend seizoen zullen er minimaal zes spelers met de Nederlandse nationaliteit deel moeten uitmaken van de twaalfmans-selectie.
Omdat Slagter minimaal 48 uur tevoren als lid van de club moet worden aangemeld bij de bond en er ook een schuldvrij-verklaring uit Bergen op Zoom moet zijn, zal hij vermoedelijk volgende week dinsdag in de uitwedstrijd tegen De Friesland Aris zijn debuut maken voor Zorg en Zekerheid Leiden.