Nieuwsbericht

Dubbelslag voor U18

17 oktober 2010

LEEUWARDEN/LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft dit weekeinde een knappe dubbelslag gemaakt. Zaterdag werd de uitwedstrijd bij Groene Ster/Aris gewonnen met 71-77 en zondag werd in de Vijf Meihal GasTerra Flames geklopt met 76-61. Daardoor bezet de ploeg van René Mulder nu de koppositie in de eredivisie.

Mulder toonde zich blij met de dubbele winst, want dat bewees voor hem de breedte van de ploeg. 'Iedereen heeft kunnen spelen en alle posities zijn dubbel bezet.' Dat dan ondanks het gemis van Cameron van Wijk, die in de VS universiteiten bezocht, waar hij mogelijk gaat studeren. Zorg en Zekerheid Leiden moest het vooral van het vierde kwart hebben, want tot dat moment was Groene Ster gelijkwaardig. Leiden kwam in een flow, sprong weg naar 64-70, maar raakte - mede door arbitrale beslissingen - het momentum even kwijt (71-70). In de slotfase viel er ondermeer een technische fout voor de thuisploeg en verzilverde Leiden zeven op tien vrije worpen, voldoende voor de eerste zege van het weekeinde.


Zondagmiddag moest de ploeg weer aan de bak. GasTerra was de tegenstander. De wedstrijd was nu, omdat het eigenlijk een midweeks duel was, maar dat is natuurlijk een hopeloze zaak als je daarvoor van Groningen naar Leiden moet reizen. Ook GasTerra had zaterdag gespeeld (en verloren van ZAC) en toonde zich iets meer vermoeid dan Leiden. 'Zij hebben een wat jongere ploeg en dan telt dat wat meer', verklaarde Mulder.


GasTerra bleef lang volgen, zij het op een afstand van een puntje of tien. In het tweede deel van het derde kwart gaf Zorg en Zekerheid Leiden even gas, trok het gat open tot tegen de twintig punten en kon daarna de wedstrijd redelijk ontspannen uitspelen: 76-61.
 

Topscorers tegen Groene Ster: Sander Vos 19, Jerom Kok 15 (11 reb), Boris Crama 14.
Tegen GasTerra: Koen Grimbergen 20 (12 reb), Raoul Koopmans 12, Juwan Simson 11. Ingmar Kok had 4 steals en 6 assists.