Nieuwsbericht

Eerste winst voor U16

17 oktober 2010

LEIDERDORP - Zorg en Zekerheid Leiden U16 sleept de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur.  Met vechtlust, doorzettingsvermogen en het geloof in eigen kunnen kaapte Leiden de overwinning (75-69) in een zinderende slotfase voor de neus van Rotterdam weg.

Op de tweede thuiswedstrijd in De Bloemerd waren  behoorlijk wat supporters uit alle geledingen afgekomen (dankzij de mooie posters?). Dit gaf aanleiding tot een sfeervolle ambiance waar het team uiteindelijk zijn voordeel mee deed. Wederom werd er gehaast en onnauwkeurig begonnen waardoor ZZ na drie minuten al met 0-10 achterstond. Na de time-out herpakte het team zich en werd er bij vlagen goed gespeeld. Het eerste kwart werd met 20-27 afgesloten.


Het tweede kwart ging gelijk op (16-16), zodat met een te overbruggen achterstand (36-43) de kleedkamers opgezocht werden. Na de rust  trok het team de stijgende lijn door en kroop langzaam dichterbij. Helaas werd er zeer strikt gefloten zodat er drie spelers met vijf fouten naar de kant moesten. Toch werd het derde kwart met 20-15 gewonnen en was de achterstand tot twee punten geslonken.


Het laatste kwart werd er weer onrustig gespeeld en met nog vijf minuten te spelen stond er 59-66 op het scorebord. Zorg en Zekerheid Leiden toonde veerkracht en gaf de supporters waar voor hun geld. In een zinderende slotfase wist het team, mede door het zeer goed nemen van vrije worpen (8 uit 10 tegen Rotterdam 1 uit 6) de overwinning uit het vuur te slepen. De jongens bleven als team vechten voor de overwinning. Deze keer stonden ze er in het vierde kwart en werd er met 75-69 gewonnen.

 
Scores: Thomas Kruithof  23, Alex van Gerrevink 13,  Mark Rasenberg  12, Iosto Fodde 10, Arend Raats 6, Tycho Kievit  5, Rudi Haamke 3, Ernes Mahmutovic  2 en Alperen Demirbag 1.