Nieuwsbericht

Ryan Anderson verlaat team

12 oktober 2010

De wegen van Ryan Anderson en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball scheiden zich. De Amerikaanse shooting guard blijkt niet te kunnen brengen wat van hem werd verwacht. Zowel aanvallend als verdedigend kwam hij in de eerste weken van het seizoen 2010-2011 niet uit de verf.

Ryan Anderson was in juli van dit jaar de eerste Amerikaan, die tekende voor Zorg en Zekerheid Leiden. Vier jaar lang had hij uitstekende cijfers geproduceerd voor de University of Nebraska. Hij verliet de school als één van de twee spelers in de historie met meer dan 1.000 punten, 500 rebounds, 150 driepunters, 150 assists en 150 steals. De enige ander, die deze getallen aan de geschiedenisboeken toevertrouwde, was Erick Strickland, die na Nebraska negen jaar lang in de NBA speelde. 

Begrijpelijk dus dat de technische staf veel van hem verwachtte, maar op een enkel moment na liet zijn schot hem volledig in de steek. Verdedigend maakte hij, in zijn ijver om te bal te stelen, te veel persoonlijke fouten, waardoor zijn speeltijd onder druk kwam te staan.
Zorg en Zekerheid Leiden gaat op zoek naar een vervanger, maar neemt daartoe rustig de tijd.