Nieuwsbericht

Twee teams door in beker

10 oktober 2010

DRACHTEN - Van de teams die deelnemen aan de nationale beker zijn het tweede en het derde team erin geslaagd de volgende ronde te bereiken.

De ploeg van Richard den Os won zaterdag opvallend ruim van Penta in Drachten. Het werd 51-94 voor de Leidse ploeg, die compleet kon aantreden, omdat het eerste pas op zondag in actie kwam. Na het eerste kwart was het al 8-23 en het werd daarna nooit meer een wedstrijd. Bart Constandse schoot compleet de lichten uit in de Drachtster sporthal. Hij maakte dertig punten en liep ondermeer zes driepunters door het netje ploffen. Rogillio Sewrattan (12) en Kevin Tjin-a-Koeng (10 haalden ook de dubbele cijfers. In de tweede ronde gaat ZZ Leiden 2 naar Enschede, waar Jugglers de tegenstander zal zijn.

Voor de beide jeugdteams is het bekeravontuur ten einde. U20 verloor met 80-69 bij Binnenland en in Landsmeer was de U20 van Waterland te sterk voor ZZ U18: 74-60.

De ploeg van René Mulder begon goed en won het eerste kwart met 20-27. Waterland schakelde daarna een tandje bij en halverwege stond er een 42-37 tussenstand op het bord. ZZ komt daarna niet meer dichterbij dan drie punten en verliest uiteindelijk dus met 74-60. Topscorers: Koen Grimbergen 22 (11 reb), Sander Vos 9 (10 reb) en Mitchel de Booy 8.

 

BS Leiden 3, dat via de voorronde ook de knick-outfase van het toernooi haalde, won zondagmiddag in de Vijf Meihal ruim van BV Groningen. De voor deze gelegenheid door Lennert Dorrepaal gecoachte ploeg won met 87-58 en mag zich nu opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Akrides in IJmuiden.