Nieuwsbericht

Terry Sas: even niet

9 oktober 2010

LEIDEN - Terry Sas zal de komende wedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden in 'burger' moeten toekijken tot de schade aan wenkbrauw en neus voldoende is hersteld.

Kort voor de terugreis uit Izmir zei hij vol overtuiging dat hij zondag tegen Amsterdam weer hoopte te kunnen spelen, maar onderzoek vrijdag in het Leidse Diaconessenhuis maakte duidelijk dat daar geen sprake van kan zijn.

 

Terry Sas: de hechtingen gaan er pas volgende week uit en ook de pleisters op mijn neus moeten nog een poosje blijven zitten. Bovendien heb ik toch ook een lichte hersenschudding opgelopen. Dat ik woensdag hoofdijn had kwam, dacht ik, door het enorme kabaal in de hal in Izmir, maar ik heb nu nog last.'

 

Mogelijk is hij er daarom zondag in Sporthallen Zuid, waar Leiden om vier uur tetgen Amsterdam speelt,  niet bij. Niet vanwege het lawaai, want dat zal geen twee procent zijn van dat in de Karsiyaka Arena, maar bij een (lichte) hersenschudding veroorzaakt het geluid van stuiterende (basket)ballen al heel veel irritatie.

 

'Het is voor mij de derde keer dat ik een hersenschudding heb, dus ik weet wat de gevolgen zijn. Ik was vrijdag op de training, maar Toon heeft me weggestuurd. 'Ga jij eerst maar goed herstellen', zei hij.  Maar als de hoofdpijn weg is en de wond genezen, zou ik kunnen spelen met een masker op. Ik heb er nog eentje van een vorige keer...'