Nieuwsbericht

ZZ 2 verdedigt één kwart goed

3 oktober 2010

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de '3-October Trilogie' in de Vijf Meihal niet kunnen voltooien. Na de zeges van U18 en U20 tegen UBall, ging de ploeg van Richard de Os onderuit tegen Groene Uilen: 73-82.

Als assistent van Toon van Helfteren weet Richard den Os als geen ander de 'bovengrens' van de productie van de tegenstander. Zeventig punten, dan kun je bijna iedere wedstrijd winnen. Echter, Leiden hield Groene Uilen alleen in het derde kwart in bedwang. Daarvoor en daarna werd er niet goed genoeg verdedigd om de Groningse studenten te kunnen kloppen en werd er ook te weinig gescoord door de lange mannen. Breel, Persoon en Van der Linden kwamen samen uit op elf punten. 

 

Met name in het vierde kwart ging het mis. Toen werd de gelijk opgaande wedstrijd door Groene Uilen opengebroken. Er ontstond een gaatje van zes punten en dat bleek beslissend.

 

Tot dat moment was het een leuke wedstrijd, waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven. De leiding in de wedstrijd wisselde voortdurend en bij de rust stond ZZ Leiden voor met 57-55 dankzij een driepunter van Wesley Groen in de buzzer. Het was de wraak voor het slot van het eerste kwart, toen Leiden in de laatste seconden een drietje van Rogillio Sewrattan mis zag gaan, waarna de Groningse routinier Erik Schuur wél scoorde.

In de tweede helft ging het nek-aan-nek verder tot een driepunter van Minderau, die daarmee voor het al genoemde verschil van zes punten tekende. Leiden deed wat het kon, maar slaagde er nauwelijks in om verdedigende stops te maken, waardoor de 73-82 eindstand logisch werd.

Topscorers ZZ Leiden: Rogillio Sewrattan 20, Kevin Tjin-a-Koeng 16 en Bart Constandse 12.