Nieuwsbericht

U20 snel klaar met UBall

3 oktober 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft nauwelijks vijf minuten 'last' gehad van UBall. Toen was er al een flink gat. Vanaf 27-7 na zeven minuten was de rest 'history' op weg naar de100-40 eindstand.

Het lag - volgens Utrechtse supporters - vooral aan de scheidsrechters. Een logische conclusie als je met zestig punten verschil verliest... Nu zat het de Utrechters in de eerste fase niet mee en vijftien fouten in één kwart is wat veel. Maar uiteraard lag het daar niet aan. Het klasseverschil was gewoon veel te groot. En die conclusie doet soms pijn.

Nadat de eerste storm was gaan liggen kon Zorg en Zekerheid de wedstrijd in feite rustig uitspelen en ging het eigenlijk alleen nog maar om het eigen spel. Coach Jeroen Reitsema wilde dat er geconcenteerd werd gespeeld en dat is moeilijk als het verschil zo groot is. Voordeel was natuurlijk dat iedereen kon spelen en dat de coach zijn mannen in diverse formaties binnen de lijnen kon zien.

Via 35-11 aan het einde van het eerste kwart, 48-22 bij de rust en 71-33 op driekwart van de wedstrijd, werd in het laatste kwart de jacht ingezet op de honderd punten. Dat lukte - met tussendoor twee dunks van Wiet van Haaster - precies, omdat Kasper Averink er praktisch in de buzzer een driepunter inschoot voor 100-40.

 

Topscorers Leiden: Don Rigters 18 (5 ast), Tomas Breel 14 (12 reb, 8 ast), Timo van der Keijl 14 (7 reb), Kasper Averink 12, Jake Prins 10, Wiet van Haaster 8.