Nieuwsbericht

Tweede zege voor U18

3 oktober 2010

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft ook de tweede wedstrijd van de nog jonge competitie gewonnen. In het thuisdebuut werd UBall uit Utrecht verslagen met 89-66.

De overwinning kreeg laat in het derde kwart gestalte, nadat beide ploegen elkaar voor de rust in evenwicht hadden gehouden. Zorg en Zekerheid, de hele wedstrijd gedragen door Koen Grimbergen en Sander Vos, ging wél met een kleine voorsprong naar de kleedkamer (38-35), maar kwam ook in het begin van het derde kwart niet los van de Utrechters.

 

Toch kwam het verschil in dat derde boven de tien (52-41) en dat bleek de nekslag voor UBall. De schutters van de Utrechtse ploeg werden goed afgestopt en langzaam maar zeker kroop Leiden verder weg. De dertien punten aan het einde van het derde kwart (61-48) werden er zeventien en na een paar driepunters van Boris Crama was bij 80-57 het verzet van UBall definitief gebroken.

Zorg en Zekerheid speelde de wedstrijd rustig uit en vlak voor tijd kon coach René Mulder zijn beste man Koen Grimbergen een applauswissel geven. De center eindigde op 28 punten, 17 rebounds en 10 bloks. Sander Vos boekte een double-double met 17 punten en 14 rebounds en ook Boris Crama (14 met vier driepunters) en Cameron van Wijk (11) kwamen in de dubbele cijfers.